Köszönjük Karcsi bácsi!

„Reduktív technológiával készült, friss gyümölcsös ízű és illatú bor kellemes savakkal. 11℃-ra hűtve szárnyasokhoz, halételekhez ajánljuk.” Nem sokat szoktam foglalkozni a palackok hátára nyomott feliratokkal, de ennél a bornál annyira tökéletes a leírás, amennyire egyébként jellegtelen és általános, mégis benne van minden. Azért a jellemzés végére kívánkozna még egy fél gondolat: „…vagy ha hosszú vonatút után leülsz fateroddal beszélgetni és marha szomjas vagy.”

Mi leültünk ketten, és úgy betöröltük az egész palackot, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Még arra sem volt időm, hogy szódával izgassam fel (a bort). Nem kell hosszan elemezni, vagy ódákat zengeni róla, az első korty után mindketten megegyezünk, hogy ez bizony egy CSERSZEGI FŰSZERES, iskolapélda, hibátlan.

Talán olyan, amilyennek Bakonyi Károly elképzelte, mikor 1960-ban az irsai olivér és a piros tramini keresztezésével előállította a fajtát. Inni kell, szép kövér kortyokban, fater állítja, hogy kártyázás mellett öt-hat liter alatt nem állna meg, én meg elhiszem neki és képzeletben már verem is a blattot. Ez a Frittmann ez tud valamit, de nagyon, nem hiába énekelték meg a belgák. A Kunsági Borvidék meg árassza már el a piacot ilyen borokkal, menjenek ott csődbe a sumákolók, fulladjanak bele a becsempészett olasz borokba, és hagyják meg a borkészítést a frittmannoknak! Sok jó cserszegit! Most!

Frittmann Cserszegi Fűszeres 2009 (12%) sima 4 palack.


Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr302646593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása