Lányok a konyhában: Cserkó

A korai fajtákról le is késtünk, de annyira azért nem: a június csakis a cseresznye hónapja, 30 nap alatt kell fosásig zabálnunk magunkat.

 A cseresznye az egyik legszebben virágzó fa, a halványrózsaszínbe boruló népszerűbb japán filmek ugye mindenkinek megvannak? (Ott külön ünnep van az éves virágba borulás megnézésére.) Mert nem csak nálunk fordul elő, van belőle Amerikában és Ázsiában is a mérsékelt égövben. A mi fajtánk elvileg Kis-Ázsiából terjedt el a római katonák tevékenységének köszönhetően, bármely nyelvű elnevezésének őse görög szó. A világon a legtöbb cseresznyét amúgy a török termelik, s bár közeli rokon a meggyel, egymást nem tudják megtermékenyíteni.

A Cherry Cherry Lady-t remélem mindenki szereti,és higyjétek el, attól sem lesz semmi bajotok, ha ismeritek a Cherry Poppin' Daddies-t. Cherry Hill egy new jersey-i kerület, van viszont Cherry nevű megye a csodálatos Nebraskába. Székhelye Valentine, gondoltátok volna?

(A kép egyébként innen van, Cherry Girl van rajta, aki egy MTV kampány főszereplője. Amit Johnny Hardstaff rendezett, és megtekinthető itt. Itt okosodtunk.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr952989076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unikukorica 2011.06.17. 09:10:39

-ba, -ba, -ban, -ben :(

gasztroszexisták · http://gasztroszex.blog.hu/ 2011.06.17. 15:21:10

@unikukorica: teljesen jogos, nem is javítom, megmarad mementonak
süti beállítások módosítása