Recept: Paradicsomleves

Amire szükséged lesz

  • 1 kg paradicsom
  • olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány levél bazsalikom
  • só, bors, cukor
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsomkonzerv

Mi így készítjük

  • Mossuk meg a paradicsomokat, majd néhány percre merítsük forrásban lévő vízre. Ezután vegyük ki, és az ujjhegyeink elégetése nélkül hámozzuk meg őket, vágjuk ki a magokat. (Sokkal könnyebben fog így menni.)
  • Olivaolajon pároljunk hagymát, majd öntsük bele a pépesített paradicsomainkat. Sőt, még a fokhagymát is beleszelhetjük.
  • Borsozzuk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, dobjunk bele bazsalikom levelet, lehetőleg frisset.
  • Ízlés szerint öntsük fel paradicsomlével, esetleg jobb sűrített paradicsommal a kívánt állagúra, majd főzzük kicsit. (Lisztezhetnénk is, de minek.)
  • Főzzünk betűtésztát, vagy tegyük az egészet hűtőbe, evéskor nagyon friss fehér kenyér belét áztassuk a lébe, de jó is az.

Terjesztem Facsén
Vallásos 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr343062699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.07.15. 10:59:28

Argus szemekkel figyellek titeket :o))))
(Jol van nnnnnna, csak vicc vot!)

Imadom ezt a paradicsomleves valtozatot, ami merfoldekkel ter el attol, amit anyam keszit.
En a hagymat, fokhagymat, paradicsomot es a bazsalikom felet fozom ossze es csak utana puresitem botmixerrel az egeszet.
Ja, a hagymat jol megdinsztelem/parolom, mert miutan hozzadtam a paradicsomot, annak savassaga mar nem engedi tovabb puhulni a hagymat.
Cukor nalunk soha!!!! De bolti (jobb hazaknal hazi) paradicsomlevet en is hasznalok ;o)
A savassagot elkerulendo, en egy keves tejszinnel bolonditom meg a levest a vegen. Selymesit. Az aprora, de nem pepesitesig kinzott bazsalikomot a tetejere szorom, ami egy fantasztikusan friss aromat kolcsonoz az egesznek. Melle frissen (krumplipucoloval) szeletelt parmezant/grana padanot adok. Es jofajta kenyeret. Mindenki maga dontse el, hogy ez utobbi mit jelent. Vagy, hogy igenyli-e egyaltalan. Akar a leves melle talalt suru, zavaros oliva olajat (csak ne felejtsem el az etkezes elott fel oraval elobb kivenni a hutobol!). En mindig csorgatok ra meg egy picit.
Nagy melegben lehutve is isteni!

Attilajukkaja 2011.07.15. 11:47:20

Bocs. Ez kimaradt.
Sokaig azt hittem magamrol, hogy van humorerzekem. A "Killer Tomatoes" ota tudom, hogy ez nincs igy. Ma is nehezen viselem el az eroltetett, primitiv humort, amit ez a film kepvisel szamomra (ismetlem: szamomra!).
Ugyanakkor kedvelem a Monty Python abszurd humorat,...es a mai napig racsodalkozom azokra, akiknel a fenti film akkora tetszest aratott!
Segitene valaki ennek az ifjukori traumanak a feldolgozasaban?

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.07.16. 16:31:30

@Attilajukkaja: fú, köszi, olivaolaj, mekkora ziccer:) és megfeledkeztünk róla.

a killer tomatoes titka (szerintem), hogy jó időben jó helyen kell nézni meg értékelni. én szét is választanám az első meg a további részeket, némi filmtörténeti kontextusba helyezve is egész más dologról van szó.

persze, hát fényévekre van a monty python-tól, ez teljesen jogos, de sztem nem is lehet nagyon egy lapon emlegetni,nem?

Attilajukkaja 2011.07.17. 09:41:52

@whollosi:

Egy finom oliva olaj szinte minden olasz kajanal nagy "ziccer" :o)

Es igen, a Killer Tomatoes magyarazatot elfogadtam. Koszi!!!!
süti beállítások módosítása