Emberek, akik úgy néznek ki, mint a halak, amit éppen esznek

A hal jótékony hatása az élő emberi szervezetre nem lehet kérdés, meg az sem, hogy mennyire nem tudod beilleszteni a napi étkezésbe. Mert mondjuk nincs, nem lehet beszerezni, frissen legalábbis nehézkes és problémás.

Pedig ha mondjuk közelebb érnénk a vízhez, akkor ehetnénk több halat. Ted Sabarese olyan sorozatot készített, amiben az emberek úgy néznek ki, mint a halak, amit éppen esznek, lol. 

Na de a lényeg, egyen az ember több halat, a metroba mondjuk hetente kétszer visznek frissen, és az jó. Több halas-emberes kép itt, ahonnan az előzőek is vannak.


Terjesztem Facsén
whollosi 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr903447695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.12.09. 12:13:57

Nagyon tetszenek a kepek!
Asszem emlitettem mar, hogy nem vagyok igazi husevo, csak halat es mas tengeri/vizi dolgokat fogyasztok (a rovar ritkasagszamba megy!) Ezert nalunk atlagosan hetente ketszer van hal. Nem mindig friss. Nem, nem arra gondolok, hogy budos halat eszunk,...bar a vietnami halszosz nem sokat erne rothasztott hal nelkul :o)
Van, hogy fagyasztott, fustolt vagy konzerv. Egyaltalan nem nehez megoldani.
Raadasul most hetvegen ismerkedtem meg Budaorson a "halpiaccal". Jo elmeny volt!
www.plpseafood.hu/

Franci1969 2011.12.15. 13:20:27

na jah, errefelé (vagy csak én nem jutok el a megfelelő helyekre??) a fagyasztott hal kizárólag a ton/hekk/pangasius háromságából áll, néha (kb. évente 2-3*) megtörve az egyhangúságot némi busával, kárásszal és ponttyal - nyers halat pedig csakis karácsony környékén lehet a piacon kapni.
ilyen feltételek mellett a mi családunkban igen ritkán eszünk halat.
sajnos, ez van :(

Attilajukkaja 2011.12.15. 18:35:30

@Franci1969:
Merre van az az errefele? Hipermarketekben sincs friss hal? Azt tudom, hogy a halas pult kinalata a Tescoban, ha egyaltalan van benne ilyen, regionkent nagyon elter. Sajnalatos, hogy az embereket leszoktattak a halevesrol.
Mult evben Gyomaendrodon (Bikis megye, ahogy ok mondjak) karacsonyoztunk egy csaladi panzioban. Kulon gond volt, hogy nekunk valakivel fozessenek halaszlevet, mert ok ott olyat meg Karacsonykor sem! Pedig ott folyik a Maros. Arrol nem is beszelve, hogy Szarvas kb. 7 kilometerre van, ahol a legnagyobb afrikai harcsatenyeszetunk van :o)
Aztan panaszkodnak, hogy a magyar ember atlagosan csak kb. 4,2 kg halat fogyaszt evente!

Franci1969 2011.12.18. 17:57:50

@Attilajukkaja: Gödöllő.
a Tesco nyáron elérhető biciklivel, az élőhallal félóra alatt hazaérek, de télen, gyalog, nem akaródzik valahogy.. tudom, bennem van a hiba :D
ez a Gyomaendrődi történet sem semmi!
ha ennyi a statisztikai mennyiség, mi négyen biztosan lefelé mozdítjuk az átlagot.

Attilajukkaja 2011.12.19. 12:20:14

@Franci1969:
Godollo pedig nem egy hatranyos helyzetu "falu"!! :o) Ott el tudom kepzelni, hogy a friss lazac, suger vagy vajhal is fogyna.
Anyosomek Kecskemetiek. Amikor ott megnyilt a Tesco, meg rendes kinalat volt friss halbol, de az emberek nem nagyon vettek. Ezert mara a friss halas pultnal max. pontyot es busat lehet kapni, nagyon ritkan afrikai harcsat. Az ember azt mondana, nem csak a penz szamit, hanem, hogy az emberek nincsenek raszoktatva a halevesre. Kozben meg Kecskemeten van az egyik kedvenc halcsardam (Sugovica Halaszcsarda wb.hu/sugovicacsarda/ ), ami szinte mindig tomve van. Hetvegen elore kell asztalt foglalni. Az emberek szeretik a halat! A fene sem erti ezt az egeszet :o)

A statisztikarol pedig annyit, hogy az EU-ban halfogyasztasban utolso elottiek vagyunk, de csak az utobbi evekbe "kuzdottuk fel" magunkat. Ot-hat eve az evi fogyasztas csak 2,7 kg/fo volt, aztan komoly propagandaba kezdtek, ezert tortunk fel ennyire.

"mi négyen biztosan lefelé mozdítjuk az átlagot"
Nyugi, mi mindent megteszunk a parommal, hogy kisegitsunk benneteket! :o))))
Nem tudom, mennyi a mi evi fogyasztasunk, de minimum 50 kg/fo. Es ebben nincsenek benne a kagylok meg a rakok. Ti viszont nagyban kisegitetek minket az evi kerekparral letekert kilomerekek szamaban. Es meg azt mondjak, hogy a magyar emberek nem egyuttmukodoek! ;o)

Franci1969 2011.12.19. 13:02:19

@Attilajukkaja: kagyló? telefonkagylót teccett mondani? :)
de az együttműködés tetszik! :)))

Attilajukkaja 2011.12.19. 16:04:31

@Franci1969:
:o))))
Van egy olyan kagyloreceptem, amit fe'lelem nelkul elkeszithetsz a csaladnak, mert tuti siker. Mar az oregvagasu szuleimen is kiprobaltam! Ok is megettek. Es izlett nekik. Az pedig nem semmi.
Es ez a bosztoni kagylo hogyishivjak magyarul(?), ...nem tudom: chowder.
En a fagyasztott, levakuumozott fekete kagylot szoktam hasznalni hozza, mert az homokmentes,...es nyaron is beszerzheto a Tescoban. A kagylohus nagy hatranya szamomra, ha nem mossak ki belole rendesen a homokot. Nehany befottes uvegben vasarolt kagylot ezert kellett kidobnom a szemetbe.
Kuldok neked egy internetes receptet, mert ez kb. olyan, mint amilyet en szoktam csinalni: homecooking.about.com/od/soups/r/blss52.htm

De ha komolyan raszanod magadat, akkor ennel tobbet is irok rola, magyarul. A lenyeg nem az, hogy szerinted a csaladod mit gondol rola, hanem, hogy te elhidd nekem, hogy ezt erdemes kiprobalni :o)
süti beállítások módosítása