Tojásleves

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db tojás
  • liszt
  • olaj, de inkább zsír
  • babérlevél
  • lestyán
  • feketebors (őrölt)
  • víz

Így főztük mi

  • A tojásleves esetében én a vékony rántás híve vagyok, mert nem a rántásnak kell elvinnie a hátán az ételt. Készítsünk tehát ezt, itt a segédlet.
  • Öntsük fel egy, másfél liter vízzel. Dobjunk bele egy babérlevelet, borsozzuk (két-három csipet) és sózzuk a szánk íze szerint, de arra figyeljünk, hogy a tojás majd felvesz a sóból, tehát érdemes nagyon picit túlsózni, de inkább utólag korrigáljunk. Egyéb fűszerek mindenkinek ízlésére vannak bízva, én az univerzális lestyánt (na mire emlékeztet?) javallom, jól illik ide, nem túl agresszív, de feldobja.
  • Amikor felforr, vegyük kis lángra. Fogjuk a tojásokat, és egyesével üssük bele a levesbe. (Persze héj nélkül. Érdemes a tojásokat egyesével egy csészébe ütni, ha baj lenne, legalább a levest megmentjük.)
  • Hogy a tojások szépen egyben maradjanak, akkor ne kevergessük a levest már, csak hagyjuk forrni öt-tíz percig, és kész is.
  • Tejföllel, fokhagymával, hagymával, ecettel, stb. ízesíthetjük még, szánk íze szerint.

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr172636659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.