Töltött karaj

Hozzávalók

  • 0,5-1 kg karaj
  • 1 rúd vékonykolbász
  • sertészsír
  • szalonna
  • bors
  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

Így készül

  • Kérjük meg a hentest, kanyarítson nekünk egyben egy szép nagy karajt (a csontot hazavihetjük húslevesnek), és mondjuk meg nyugodtan, hogy töltöttnek lesz, csináljon lyukat a közepébe. A karaj méretéhez illően válasszunk egy szárazabb kolbászt. Kicsit betehetjük a kolbászt a mélyhűtőbe, dermedjen be, nehogy eltörjön, miközben becsúsztatjuk a vágott résbe.
  • Zsírozzuk ki a tepsit, ebbe mehet a kolbásszal megtöltött karaj, sózzuk-borsozzuk, gondosan takargassuk be szalonnával. Ha előrelátóak vagyunk, vagdossuk be a karaj felszínét, a tepsit takarjuk le fóliával. Mehet az előmelegített sütőbe, 180 fok, gázsütőnél nagyjából középálláson.
  • Közben pucoljunk krumplit, vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük, tegyük fel főni vízben, nem kell sokat, forrás után öt perc elég.
  • Egy óra múlva vegyük ki a karajt, betehetjük mellé a krumpli szeleteket, meg vágjunk fel a hagymát nagyobb szeletekre, bátran azt is mellé. A szalonnákat megemelgetve a zsírral locsoljuk bőven a karajt, alufóliát le, tegyük vissza a sütőbe, majd a locsolásos tevékenységet ismételjük meg tízpercenként, háromszor.
  • Vágjuk fel a fokhagymákat vékony szeletekre, és dugdossuk be őket a bevágások közé, locsoljuk, szalonnákat szépen vissza, mikor a krumpli pirul, a hús meg szép fehér, vegyük ki, szeleteljük fel, lehetőleg vékonyabb szeletekre.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr522668521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.