Rakott krumpli

Erre lesz szükséged

  • 1 kg krumpli
  • 3 dl tejföl, a piros
  • házi kolbász
  • 5 tojás
  • só, fekete bors, pirospaprika
  • zsír
  • tepsi


Így készítjük

  • Pucoljuk meg a krumplikat, tegyük őket vízbe, nehogy megfeketedjenek. Vágjuk fel kör szeletekre, majd tegyük fel főni kis sóval.
  • Három tojást főzzük meg, kemény tojásra lesz szükségünk, közben szeleteljük fel a kolbászt is szépen.
  • A tejfölből 2 dl-t keverjünk el két tojással, egy hagymát vágjunk fel, a tepsi alját kenjük ki zsírral.
  • Ha a víz a krumplival felforrt, vegyük le, öntsük le róla a vizet, lehetőleg ne égessük el a kezünket. (A forró gőzben sem.)
  • No, a tepsi alját zsírozzuk ki, tegyünk krumpli szeleteket bele, arra kolbászkarikák, tojáskarikák, kis hagyma is, kis só, és locsoljuk meg a tojásos tejföllel.
  • Most ezt folytassuk, szintezzünk, amíg el nem érünk az edény tetejéig, vagy el nem fogynak a hozzávalók.
  • A maradék tejföl mehet a tetejére, ha extrázni szeretnénk, kis szalonna szeleteket pirítsunk, s ez is mehet rá.
  • Takarjuk le alufóliával, be a sütőbe, nagyjából fél óra alatt a végére is érünk.
  • Együnk mellé uborkát, igyunk mellé kadarkát.

(A képet Lackó lőtte, s bár elítéljük, kitesszük, lelkesedjen a srác.)

 


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr892728436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.