Kakaspörkölt/csirkepaprikás

Ez kell hozzá

  • egy egész tyúk/kakas, vagy két alsócomb, kettő felsőcomb, csirkemell, 2 szárny (és nem a KFC-ből)
  • 2 vastagabb sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • bors, só, 3 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 babérlevél
  • tejföl

Így készítjük

  • Notehát, ha bevállaljuk az egész szárnyast, bontsuk fel, csontozzuk, aprítsuk, ha már darabolva szerezzük be, akkor mossuk át, sózzuk be és tegyük félre a szeleteket.
  • Nem kozmálós fazekunkban olvasszuk fel a zsírt, abba szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, ezt dinszteljük.
  • A csirkedarabokat kicsit pirítsuk le, majd tegyük félre. Mehet a zsírba az apróra vágott fokhagyma, és a pirospaprika, vegyük le a tűzről, és keverjük el.
  • Öntsünk rá kevés vizet, majd mehet vissza a tűzre, most jöhet újra a hús, a babérlevél, kevés só még, és kevés bors még. Tegyük bele a karikákra szelt paprikát és paradicsomot is.
  • Pörköljük, forgassuk a húsdarabokat, mindig legyen alatta egy kis víz is, fedő alatt pároljuk. (Fakanállal nagyon ne kevergessük, mert szétesik. Inkább ragadjuk meg a fazék két fülét, és pörgessük meg óvatosan.)
  • Amikor a paprika már csaknem eltűnt, még kóstoljunk rá. A tejfölt belekeverhetjük a szaftosába ekkor, de nem kell erőltetni, tálaláskor is mellékelhetjük a tálra.
  • Nokedlivel, tejfölös uborkasalátával, reduktív, savasabb fehérborral, könnyed vörösborral fogyasszuk.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr42765349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.