Grillezett kárász

Hozzávalók 4 főre

  • 20-25 darab átlagos kárász
  • 9 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Így készítjük

  • Egyszerű ételről van szó, a hal mennyiségétől nem kell megijedni, sütés közben össze fognak esni. Az első feladatunk, hogy keresünk valakit, aki szép sorban lecsapja a halakat, majd a kopoltyút kicsit a fej felé húzva levágja a halak fejét.
  • Ezután egy éles kés segítségével nagyon könnyen lekaparhatjuk pikkelyeket. A levágott fej helyén, a hasnál beszúrjuk a kést, és a hal farkáig végigvágjuk a hasat. (Ha nem szúrjuk be mélyen a kést, az úszóhólyagok nem durrannak ki, és könnyebben ki tudjuk húzni a belső szerveket.)
  • Ezután levágjuk a halak farkát (vagy nem), majd jó alaposan átmossuk, és mindkét oldalán beirdaljuk őket. (Három cm-ként bevagdossuk.)
  • Alaposan bedörzsöljük sóval, a fokhagymát vékony szeletekre vágva a beirdalt részekbe tömködjük.

  • A már sütésre kész halakat végigcsorgatjuk olivaolajjal, és a forró grillrácsra tesszük. Figyeljünk oda, hogy gyakran forgassuk, ne égjen oda, de szép aranybarnára piruljon.
  • Tálalhatjuk sokféle körettel, leginkább mangoldos krumplival. Nálunk rizs és tzatziki-saláta volt hozzá. Ne felejtsük el a tányérunkon lévő halakat friss citrommal végigcsurgatni. Jóféle fehérbort kortyoljunk hozzá.
     

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr772839539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.