Diát a népnek

A diafilmezés jó dolog, mindenki átérzi ezt, akinek egyszer is ráégett az ujjlenyomata a vetítőgépre. A dia jó, mert egyszerű és ártatlan örömet okoz, olyan, mint a borozás nyárutó estén egy diófa alatt, vagy a cseresznye mag elültetése a hátsókertben, hátha kihajt belőle valami.

A Virtuális Diafilmmúzeum most ezt az élményt hozza vissza (bővebben róla itt). Mélyre nagyon nem is kell túrnunk gasztros diákért. A múltkor már beszéltünk a gonosz krumplibogárról, a kultikus felvétel most meg is nézhető.

Az Ütközet a krumpliföldön felhagy a dokumentarista történetmeséléssel, rajzolt-verses, tanulságos történet Szabó Janiról, aki megpróbálja elsumákolni a gazolást, aztán mi lesz a vége.

 

A csökönyös gazdák ellen kellett az agitáció, az Aki a népnek vermet ásban a javasasszony Lapoczkáné, és Sonkás Vendel jár rosszul, nem illik játszani a zsizsikes búzával.

A Kató és a szövetkezeti boltból pedig megtanulhatjuk, ha sokáig járatjuk a pofánkat, az állam gazdaboltot épít a kertünk hátuljába.

S végül, ha már vallásos és whollosi a maga feje után ültetett san marzano és koktélparadicsomot, ti tanuljátok meg innen a palántázás trükkjeit.

(A diák innen vannak.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr432861481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása