Spenót

Hozzávalók

  • fél kiló spenótlevél
  • egy zsömle, vagy egy kenyér nagyobb csücske
  • fél liter tej
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt

Elkészítés

  • A spenótleveleket mossuk meg, majd tegyük őket sós vízbe, és forraljuk fel.
  • Áztassuk be a zsömlét/kenyeret langyos tejbe.
  • Elsőre a spenót soknak fog tűnni, de nem kell félni, amint a víz felforr, az egész összeesik. Hagyjuk felforrni, majd öntsük szűrőbe a spenótot, és jó alaposan csöpögtessük le.
  • Ha ez megvan, zöldségaprítóval/turmix-szal pépesítsük a spenótot.
  • Tegyük fel lassú tűzre a masszát, ha látjuk, hogy bugyogni kezd, adjuk hozzá a kenyeret.
  • Míg ezek összefőnek, lassú tűzön készítsünk vékony rántást, amit tejjel öntünk fel, és vékonyra vágott fokhagymát rakunk hozzá.
  • (Ha nem akarunk rántást, hagyjuk ki nyugodtan, akkor a fokhagyma meg a tej mehet a spenótra.)
  • Ezt adjuk a forrásban lévő főzelékhez, a maradék tejből alakítsuk a sűrűséget.
  • Ízlés szerint sózzuk, még kis fehérborsot is kaphat, mellé készítsünk tükörtojást, vagy főtt tojást.

 


Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr712879030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.