Fiúk a konyhában: Heston Blumenthal
A cseppet sem megnyerő, de jellegzetes megjelenésű séf talán a legtöbbet tette azért, hogy:
- a molekuláris konyha népszerű legyen
- a molekuláris konyha működését a nép is megértse
- a konyha, az élelmiszerek kémiáját megértsük, miért jó szabályozott hőfokon, több fázisban készíteni a sült krumplit, meg hatvan fokon a csirkét
A gasztro showbizniszben, parasztvakításban nagyon is tehetséges Heston Blumenthal mégsem a levegőbe beszél. Az angliai, The Fat Duck éttermével simán begyűjtötte a kötelező csillagokat, folyamatosan kísérleteik, újít és dolgozik, közben bezsebel még egy csomó szakmai és nem szakmai elismerést. Főzőműsoraiban szórakoztatva oktat, oktatva szórakoztat, szabadidejében hullazsákba varrt disznót főz a jakuzziban. Majd’ évente ír egy könyvet, melyek nemcsak szépek, de izgalmasak és őszinték is, sőt otthon is lehet kísérletezni a receptekkel.
(A kép innen, és azt tudtátok, hogy van Blumenthal nevű város(rész) Szlovákiában és Hollandiában is?)
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Melegként, párban 2011.05.08. 09:37:08
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.