Fiúk a konyhában: Heston Blumenthal

A cseppet sem megnyerő, de jellegzetes megjelenésű séf talán a legtöbbet tette azért, hogy:

  • a molekuláris konyha népszerű legyen
  • a molekuláris konyha működését a nép is megértse
  • a konyha, az élelmiszerek kémiáját megértsük, miért jó szabályozott hőfokon, több fázisban készíteni a sült krumplit, meg hatvan fokon a csirkét

A gasztro showbizniszben, parasztvakításban nagyon is tehetséges Heston Blumenthal mégsem a levegőbe beszél. Az angliai, The Fat Duck éttermével simán begyűjtötte a kötelező csillagokat, folyamatosan kísérleteik, újít és dolgozik, közben bezsebel még egy csomó szakmai és nem szakmai elismerést. Főzőműsoraiban szórakoztatva oktat, oktatva szórakoztat, szabadidejében hullazsákba varrt disznót főz a jakuzziban. Majd’ évente ír egy könyvet, melyek nemcsak szépek, de izgalmasak és őszinték is, sőt otthon is lehet kísérletezni a receptekkel.

(A kép innen, és azt tudtátok, hogy van Blumenthal nevű város(rész) Szlovákiában és Hollandiában is?)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr842881993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melegként, párban 2011.05.08. 09:37:08

Szűcs Balázs Légy az otthonom című  könyvének bemutatóján került szóba a téma, vajon mennyire és miben különböznek a meleg párkapcsolatok a heterókétól. Innen ihletet kapva jutottam el arra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.