Hagymás bab

Ami nélkül nem megy

  • fél kg bab (most tekintsünk el a fajtától, türelmetlenek mehetnek konzervvel)
  • sertészsír
  • 1-2 vöröshagyma
  • maradék szalonna
  • maradék sonka
  • só, bors, paprika

Így készítjük

  • A babot tegyük ázni egy estére, vagy pár órára vízbe, főleg ha régóta pihent valahol. (Konzervesek nyilván nem.)
  • Zsírt olvasszunk, erre mehet a hagyma, majd az apróra vágott szalonna, és a felszeletelt sonka. Mennyiség, méret ízlés szerint.
  • Csipetnyi bors, jöhet a bab, innen már óvatosan kavargassunk, ne törjük össze a babot. Mehet a párolódás, amint a bab megpuhult, tálalhatunk is.
  • Ha maradt kolbász, az jó lesz paprikás krumpliba, vagy ide is. Sóval csínján, mert a sonka adja rendesen. Egy paradicsomot, paprikát is beledobhatunk.
  • Fogyasszuk jól behűtött chiantival, kellenek a savak, lambrusco-t csak rápihenés után igyunk, mellé ne, mert a túl sok széndioxid nem szereti a hagymát.

Bud Spencer és Terence Hill alapbabja: Áztatás után mehet a fehérbab a főzővízbe, közben zsírra a hagymát, a megpuhult babot ebben pörgessük majd meg. Majdnem írtam, hogy használjunk sülthús zsírt, de az már megint extrázós.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr82891677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.