Lányok a konyhában: Spárga

A modern kor egyik legbosszantóbb terméke PETA, amerikai zöld aktivisták és vegetáriánus állatvédők közössége. Nemcsak frusztráltabbak az átlag Greenpeacesnél, de a kampányaik is jobbak. (Azért az öniróniát rendesen gyakorló (a nőkért csöcsökkel harcoló) ukrán félmeztelen Femeneseknél nem profibbak.)

A minél nagyobb hírverés cél érdekében nemhogy sokkoló, de meghökkentő kampányokkal jelentkeznek rendszerint, a 2009-es Superbowl döntőn például zöldségekkel (gasztro)szexualizáló lányokkal próbálták elrettenteni a húsevéstől a tudatlan honpolgárokat.

A spárga természet adta formájánál fogva persze akkora ziccer, amit nem lehetett kihagyni. Mint arra az alkotmány is felhívja a figyelmet, itthon sok (több ezer tonna) és jó spárga terem, és nagy részét exportáljuk. Pedig a múlt században Magyarországon is jelentős mértékben elterjedt zöldséggel már jó ötszáz éve lehet itthon vizeletet hajtani, és gyógyítani a vesénket. A szezon még tart, irány a piac, fás részét vágjuk le, finoman hámozzuk, főzzük vízben, vagy pároljuk vajon, csak úgy. De van még ezer recept vele, itt lehet kezdeni az ismerkedést.

(Hát persze, hogy van Peta nevű város, Görögországban. Lakják vagy ötezren, híres szülötte egy van, nagyszerű Nikos Rizos. Ismeritek, nem? Pedig több tucat filmben játszott. A kép innen, ahol a kisfilm is megnézhető.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr542902240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása