Recept: Mázasan töltött karaj

Hozzávalók

  • 1 kg kicsontozott egész karaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db répa
  • 1 nagyobb alma
  • 4-5 szem gomba (ízlés szerint)
  • néhány szál spárga

Pác

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 10 dkg gyömbér
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál méz
  • 3-4 dl világos sör
  • durvára őrölt vörös bors, chili (ízlés szerint)

 Így grillez GodardRamsay

  • A karajt óvatosan felvágjuk úgy, hogy egy négyzet alakú lapos felgöngyölíthető húsalapot kapjunk. A felső részt balról, az alsót jobbról vágom be, majd óvatosan széthajtom. Ezután bekenem szójaszósszal és meghintem borssal, valamint kakukkfűvel, majd belehelyezem egy edénybe, amibe már összekevertem a 3-4 deci sört két evőkanál mézzel és egy 10-15 dkg-os friss gyömbérrel.  Egy estén át hagyom pácolódni, de minimum 4-5 órát.
  • Mielőtt a tűzre raknánk, a feljebb említett zöldségeket felaprítva a hús egyik felére halmozzuk, majd azt óvatosan felgöngyöljük. Spárgával a két végét, illetve a közepét összekötjük, hogy a sütés közben ne essen szét.
  • Chilis mézzel megkenjük a külső részt, végül pedig fóliába csomagoljuk és jó fél-háromnegyed órát így sütjük, a végén pár percig még grillezhetjük a külső részt ízlés szerint.
  • Steak burgonyával, friss kertészsalátával kínáljuk. Jól megy hozzá a kékfrankos, illetve pinot noir; ha pedig valaki inkább a söröket preferálja, egy jó Cseh dupla bak (Primátor Double 24%) vagy egy könnyedebb lager (Bernard Svátecní lezák) is igazán jól eshet kísérőként.

A recept GodardRamsay sajátja.

 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr422931657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.