Recept: Vaj-steak grillen BBQ szósszal, meg burgonyádé

Hozzávalók

  • 1 kg marha bélszín
  • só (durvára őrölt tengeri), durva vörös és zöld bors
  • ír vaj
  • metélőhagyma
  • rozmaring
  • bazsalikom (friss!)

BBQ szósz

  • 3 evőkanál méz
  • 1dl pürésített paradicsom
  • 2 evőkanál vörös borecet
  • worchestershire szósz
  • egy evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • némi durvára őrölt tengeri só
  • római kömény
  • fokhagyma
  • kevés chili ízlés szerint

GodardRamsay így készíti

  • A szószhoz az egészet összefőzzük kb. 15- 20 percig.
  • A steaket kicsit megklopfoljuk (néhány helyen kissé bevágjuk a szélét), meghintjük kevés borssal, rozmaringgal és metélőhagymával, majd hűtőbe rakva pihentetjük (csak a sütés előtt közvetlenül vesszük ki).
  • Jól felhevített rácsra helyezzük (előtte meglocsoljuk olíva olajjal és megkenjük bőségesen vajjal), miután kicsit megkapattuk, letakarjuk fóliával és kb. 2 percig hagyjuk (így félangolos lesz), majd megfordítjuk és ugyan ennyi ideig sütjük a másik felét is.
  • Sütés után kb. 3-4 percig pihentetjük alufólia alatt, majd a szósszal tálaljuk.
  • Igyunk mellé merlot-t és cabernet-t, sörben pedig valami könnyed amerikai ale (MGD) vagy német búza (Paulaner Hefe).

Barnamázas burgonyádé póréval

Hozzávalók

  • 1 kg apró új vagy steak burgonya
  • két csokor póréhagyma
  • 1 üveg jó minőségű barnasör
  • méz
  • durvára őrölt bors
  • kurkuma
  • fokhagyma
  • aszalt málna

Így készül

  • Előfőzzük a burgonyát, még félkeményen kivesszük a vízből.
  • Nagy serpenyőben, olíva olajon megfuttatjuk a krumplit, majd hozzá öntjük a sör felét, és hagyjuk főni.
  • Miután kezd krémesedni a sör, hozzáadjuk a mézet, a gyümölcsöt és a fűszereket.
  • Növeljük a hőt, az elpárolgó sört pici kortyokban pótoljuk, mikor már puhul, hozzá adjuk a hagymát és átforgatjuk az egészet vagy öt percig (el kell forralni a szeszt és a levet teljesen, csak egy szaftos máz maradjon a krumpli külsején).

(A kép innen van.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr702933520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.