Recept: Töltött csirke felemás cipőben

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • ízlés szerint (de legalább két kiskanállal) páchoz bors, szerecsendió, kakukkfű, olíva olaj, 3 dl olaszrizling
  • 2 csomag mozzarella
  • 2 db zöldalma
  • 3-4 szelet serrano sonka
  • 3-4 bacon

Godard Ramsay így készíti

  • Kezdetben fogjunk tehát egy csirketestet, s annak mellehúsát hántoljuk mindaddig, míg legalább egy kiló össze nem gyűlik, kissé vastag (1,5-2 cm) tenyérnyi szeletekben (hogy jól tölthető legyen).
  • Pácolni illendő, de nem feltétel. Javaslatként néhány csipet vörös borssal, csipet szerecsendióval, ízlés szerint kakukkfűvel (friss legyen, mint a szakács borostája), 3-4 evőkanál olíva olajjal és kb. három deci száraz fehérborral tegyük el (gusztus dolga, hogy milyen fajta, én olaszrizlinget használtam némi gourmet perverzióval).
  • Ha minden felsorolt szükségességet a mellekre helyeztünk, némi hűvös pihenés igényeltetik: min. 2 óra, de lehet akár egy teljes éjszaka is. Minél tovább pihentetjük a melleken a fűszereket, az ízek annál inkább beindulnak (huh).
  • Ha a pácolást már megfelelőnek ítéltük, jöhet a töltögetés. Keresztbe beirdaljuk a mellett, a mélységet érzés és vastagság szerint alakítsuk (kb. 1 cm).
  • Miután kellően zsebes az összes mell, mehet bele a töltelék: mozzarella, zöldalma felváltva, majd baconnel és serrano sonkával (fele-fele arányban) betekerjük a már megtöltött melleket.
  • Előmelegített sütőben (200 Celsius fok vagy 7es fokozat) kb. fél órát sütjük, alufóliával lefedett tepsiben (közben saját levével locsolhatjuk). Sütő helyett grillrácsra is rakhatjuk úgy, hogy alufóliába csomagoljuk külön-külön a melleket. Ha kemencébe tesszük, a helyzet változatlan, tepsi alufólia, ám olykor nézzünk rá, ha nagy a hőség odabent, nehogy túlsüssük.

(A kép innen.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr572953699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magnesito 2011.06.04. 11:28:05

összefolyt a nyálam, ráadásul a leírási is expert...