Recept: Zsindelyes kacsarakott

Hozzávalók

  • 1 egész kacsa (fiatal)
  • fűszernek: só, bors, szójaszósz, (két db) babérlevél,(két szál) rozmaring, (két szál)kakukkfű
  • 6 db felkarikázott burgonya
  • 20 dkg felkockázott füstölt szalonna
  • 2 db sárgarépa, egy csokor újhagyma, egy fej felaprított lilahagyma (egyéb idényzöldségek is mehetnek bele még, cukkíni, némi spenótlevél, paradicsom etc.)
  • 1,5 l barnasör
  • 5 dkg vaj

GodardRamsay így készíti

  • Egy kacsatestet felnegyedelünk, majd durva borssal, durva tengeri sóval meghintjük és 2-3 evőkanálnyi édes szójaszósszal megfürdetjük.
  • Az előre kivajazott tepsi alját kibéleljük a felkarikázott burgonyával, majd elhelyezzük benne a két rozmaringszálat, babérlevelet és a kakukkfüvet, illetve sózzuk, borsozzuk.
  • Ezután a kacsarészeket fektetjük rá, majd rászórjuk, arányosan a szalonnát, a hagymákat és a felszelt répát.
  • Ha mindezt megcselekedtük, zsindelyszerűen lefedjük a maradék burgonyával, s meglocsoljuk kb. az adott mennyiségű sör felével.
  • 150 Celsius fokra előmelegített sütőbe rakjuk, lefedjük, s hagyjuk 2 órán át párolódni. Majd levesszük róla a fedőt, meglocsoljuk még a maradék sörrel, s kb. 30 percig, de legalább míg a burgonyák be nem barnulnak, hagyjuk még sülni (kemencében az eljárás ugyan ez, ám az ízek sokkal pikánsabbá válnak).

(Az ötlet az övék, innen van a kép is.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr1002953712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.