Fiúk a konyhában: Adam Richman

A Man v. Food Adamja tök hülye. Mégis akárhányszor látom a műsorát, (ami olyan, mint a Jackass gasztrokiadása) mindig lenyűgöz.


Volt idő, mikor szentül hittem, majd abból fogok élni, hogy eszem. Nekem ez persze nem jött össze, csak simán tanár lettem, viszont Adam munkája tényleg az evés. Mondjuk meg is dolgozik a pénzéért, a Travel Channel Man v. Food (nálunk Fald fel Amerikátként megy a Spektrumon) részei megdöbbentőek. Egyrészt, hogy sok esetben mennyire gusztustalan az amerikai konyha. Aztán a másik nagy kérdés, hogy lehet ez a faszi még életben?

A műsor tematikája rémesen egyszerű. Adva van egy-egy amerikai város, ahol van néhány kiválasztott hely, melyek (a műsor szerint) tipikus és népszerű amerikai ételeket árulnak, ezekbe látogat el a stáb. Az egyes részek vége mindig egy evőverseny, ahol vagy az elfogyasztandó mennyiség a lényeg, vagy Adam mennyire bírja a csípőset.

A szerencsétlen magyar címből épp utóbbi veszik el, mert ha a mennyiség a lényeg, legtöbbször Adam nyer a csatában. Amikor viszont csípős ételek kerülnek a terítékre, ott bizony már nem ennyire egyértelmű a végeredmény. Mindenesetre Richmant nézve megtanulhatjuk, hogy:

  • minden amerikai városban van legalább egy étterem, ahol van egy embert próbáló evőverseny. (Itthon sem ártana, ha már minden falunak van gasztrofesztiválja.)
  • létezik az úgynevezett szellem chili, mely a világon a legerősebb paprika fajta a Scoville skála alapján. Egymilliós egységéhez képest a magyar erős paprika a 2500-8000-es sávban helyezkedik el, a rohadt erős habanero chili pedig a 100 000-350 000-es  sávban van. Nyílván már utóbbinak sincsen élvezeti, csak marketing értéke.
  • az amerikaiaknak nem kell a McDonald’s-ba menni, hogy elhízzanak. Elég csak beugrani bármelyik, a műsorban bemutatott étterembe.

Adam egyébként színészként végzett, és olyan nagyszerű produkciókban is volt epizódszerepe, mint a világegyetem legtrébb sorozata, a Dick Wolf nevével összeforrt Law & Order-ek egyike.

(A kép innen.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr523029911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása