The Big Bang Theory

No itt egy könnyed kis képregény, hogy is volt az ősrobbanás Wulffmorgenthalerék szerint, ha már így belejöttünk a paprikázásba.

A bab és barátaival, illetve azok által befolyásolt bélműködéssel kapcsolatos, évszázados gázos nagybácsi poénok nem légből kapottak. Hiába egészséges a fogyasztásuk, a káposztához hasonlóan megterhelik a gyomrot, puffadást, hasi görcsöket és gázokat idéznek elő.

A hüvelyeseknek van triszacharid nevű összetevője a gázosodás fő okozója, pontosabban ha a testünk nem termel elég enzimet a lebontásához. (Fehérje és szénhidrát tartalma, a héja miatt amúgy is elég megterhelőek.)

A kedélyes délutáni fingóiskola elkerülhető, ha a hüvelyeseket jó fél napra beáztatjuk, a gázos hatóanyagok nagyobb része így kioldódik. Több legyünk is lesz egy csapásra, ha csíráztatunk, mert egyéb áldásos változások is lezajlanak így a babokban. Ha egyikkel sem akarunk vesződni, merjük le a forrás után a habot legalább, vagy öntsünk egy kevés almaecetet a főzővízbe. De már akkor is előrébb vagyunk, ha némi segítő fűszereket használunk, zsályát, kakukkfüvet, római köményt.

A kép innen, mi meg innen okosodtunk, az ötvenentúlról.
 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr603031230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása