Recept: Vinetta

Hozzávalók 6 főre

  • 4 érett, kemény padlizsán
  • 1,5-2 fej vöröshagyma
  • napraforgó olaj
  • citrom leve

Vinetta férjkéréshez

  • A legjobb, ha a padlizsánokat egészben, kerti grillen/parázs fölötti sütőrácson/vaslapon sütjük, mert ez különleges füstös ízt ad majd a padlizsánkrémünknek. Fonnyaszthatjuk sütőben is őket, csak akkor nélkülöznünk kell ezt a nem elhanyagolható íztöbbletet!
  • Közben forgatjuk őket, hogy mindegyik felük süljön. Egészen szenesre is éghet a héj, a lényeg, hogy belül fonnyadttá váljon a húsa.
  • A héját fa- vagy porceláneszközzel, illetve késsel lehámozzuk. Tegyük pihenni szűrőbe, hogy a leve kicsöpögjön belőle.
  • Fémmel ne érjünk hozzá, mert azonnal barnul, sötétül a padlizsán húsa, és elveszíti friss világos színét.
  • Sózzuk, majd kevés facsart citromlével megöntözhetjük, hogy ezzel is akadályozzuk a barnulást.
  • Szeljük apróra a padlizsánt, ha nagyon pépeset szeretnénk, dobjuk a turmixgépbe az apróra vágott hagymával együtt.
  • Miközben turmixoljuk, lassan adagoljunk kevés olajat ízlés szerint (hasonlóan az majonézhez).
  • Hűtőbe tesszük a kész padlizsánkrémünket. Díszíthetjük paradicsomkarikákkal. Friss vagy pirított kenyérre kenve, remek étel bármilyen napszakban. Kísérletezhetünk persze majonéz vagy mustár belekeverésével is.

 


Terjesztem Facsén
a_zseni 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr963037251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rekanna 2011.07.14. 12:40:11

turmixolni pont azért nem jó, mert fém!