Recept: Tyúkhúsleves

Amire föltétlen szükséged lesz
  • 1 fiatal tyúk, csirke (vagy legalább két felsőcomb, de inkább három, szárny, farhát, láb, stb.)
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • Fokhagyma
  • Só, feketebors
  • Petrezselyem, zellerlevél
Ahogy Zseni csinálta
  • Fogd a tyúkot. Ha darabolva van, akkor nincs is vele sok dolgunk. Ha nincs, daraboljuk, a mellét tegyük félre. Mossuk át jól hideg vízben.
  • Tegyük bele egy nagyobb lábosba, és lassú tűzön forraljuk fel.
  • Ha felforrt, tegyük bele a megpucolt mindent (kivéve a zöldet), a zellert, a karalábét felvágva, de rövidíthetünk a répákon is.
  • Kicsi, nagyon kicsi lángon főzzük egy órát, épp csak bugyogjon, most már mehetnek a zöldek.
  • Még fél óra, aztán jöhet a tészta, galuska, akármi, ha épp kiszedték barátunk bölcsességfogát, pürésítsük neki a zöldségeket. A leves szűrjük le, ha igényli.
  • A bort ne erőltessük mellé, kivételesen azt mondom.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr23080926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.