Recept: Tökéletes bundás kenyér

Amire szükséged lesz, mondjuk két főre

  • 2-3 tojás
  • 4 szelet tömörebb, kovászolt kenyér
  • Kevés tej
  • csipet só
  • olaj
  • és majd paradicsom, lilahagyma

Így készül a tökéletes bundás

  • Verjük fel a tojásokat és sózzuk meg, ízlés szerint kevés tejet is tehetünk hozzá.
  • A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, és sózzuk be.
  • A kenyeret lehetőleg ne túl vékony, de mondjuk jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  • A kenyereket forgassuk meg a tojásban, de ne sokáig, a héját viszont kicsit jobban.
  • Serpenyőbe olajat, inkább többet, hogy a kenyér ne ragadjon az aljára. Hevítsük fel, de annyira ne, hogy égjen, közepes lángon/fokozaton.
  • Szépen süssük ki benne a kenyérszeleteket. Egyenletesen, hogy éppen barna legyen.
  • A kész bundásokat tegyük egy papírszalvétával leterített tányérra.
  • Vágjunk hozzá paradicsomot, és aki szereti, annak adhatunk mellé tejfölt, sajtot is. A hagymát ne felejtsük el.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr243093562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.