Recept: Pörköltkrém

Belevalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • Sertészsír
  • Vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • Só, bors, pirospaprika, babérlevél

Így pürésítettük mi

  • Egy nagyon alap pörkölt receptről lesz szó, amit kedve szerint mindenki bővíthet, átdolgozhat, színesíthet, de mondom, ez kiindulásra tökéletes.
  • Húst felvágjuk kockaformára, serpenyőben zsírt olvasztunk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha bírja a gyomrunk, és szeretjük kicsit édesebben, tegyünk bele emelt adag hagymát.
  • Amikor a hagyma üveges lesz, mehet a hús is. Jól forgassuk át, ha ott tudunk mellette lenni, a hús előtt mehet a pirospaprika. Csak figyeljünk rá, ne kapjon nagy hőt, nehogy megkeseredjen.
  • Na most azért pörkölt, mert pörkölni kell, nem is sütni, nem is főzni, tehát fedőt le róla, álljunk mellette. Kis víz mindig legyen a hús alatt, de ne túl sok, és kavargassuk. Mehet a bors, só, fokhagyma (zúzva, apróra vágva), meg néhány babérlevél is.
  • Mikor a hús nagyjából megpuhult, mehet a felkarikázott paprika és paradicsom is.
  • Még bő negyed óra, és készen is vagyunk.
  • Kanalazzuk a cuccot turmixgépbe, mixerbe, darálóba, és pürésítsünk. Jófajta, kissé savasabb vörösbort fogyasszunk mellé.

Tanács: Ilyen műhülyeségeket véletlenül se, rendben?


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr353109182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.