Recept: Tintahal fokhagymával

Amennyi kell 2 főre

  • 50 dkg tintahal
  • olívaolaj
  • fokhagyma

Mi így csináltuk

  • Szokás szerint itt egy nagyon alap recept. Ha meghátrálunk a kihívás elől, és pucolt tintahalat veszünk, ugorjuk át a következő pontot.
  • Fogjuk a tintahalat, tegyük deszkára, készítsünk elő egy éles kést. A fejrészt fogjuk meg, határozott mozdulattal húzzuk ki, vagy vágjuk le, de óvatosan. A testből ujjunkkal kanalazzuk ki a belső szervet, illetve húzzuk ki az átlátszó szépiacsontot. A szemet vágjuk ki, a maradék belső szerveket is távolítsuk le a csápokról, de vigyázzunk, ne lyukadjon ki a tintazsák. Pukkantsuk/vágjuk ki a seggszájat is. Végül folyó vízben mossuk át alaposan.
  • Ha nem egészben szeretnénk, egy-két centiméter vastag karikákra vágjuk a tintahalat.
  • Az olívaolajat melegítsük, nagyon vékonyra szelt (itt van, hogyan kell) fokhagyma mehet bele.
  • Na most az van, hogy néhány percnél, és túl nagy hő fokon ne süssük meg jobban, mert keménnyé és gumissá válik. Ahogy AzEszter mondaná, „A lábasfejűek a tenger lágytojásai. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz.”
  • Ha ügyesek vagyunk, grillezhetjük is.
  • Jap, a tintahal tintájából készítik a mutatós fekete színű tésztát, ami nagyon finom paradicsomos szóval, ha beruházunk rá egyszer.

Az megvan, hogy külön blogjuk is van? A kép innen.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr243122264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.