Recept: Tiramisù

Amire szükséged lesz

  • 2 dl kávé
  • négy tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • doboz (50 dkg) mascarpone
  • 30 db babapiskóta
  • keserű kakaópor
  • amoretto likőr/rum akár/marsala
  • étcsokoládé

Zseni ettől dobta el magát

  • Főzzünk lehetőleg kotyogóban jófajta kávét. Erős legyen, ne az a gyenge, hosszúra engedett fajta.
  • A jól megmosott tojásokat üssük fel, a sárgájukhoz tegyünk három evőkanál cukrot, mascarponét. Elektromos habverővel verjük keményre, mikor már lassan, hömpölygő masszát kapunk, helyben vagyunk.
  • A tojások fehérjét verjük kemény habbá, ezt szépen keverjük a mascarponés krémhez.
  • A kávéba még ízlés szerint tehetünk cukrot, meg szintén ízlés szerint szeszt. Vagy akár a krémbe is, ha bevadulunk.
  • Most itt válik el a babapiskóta, a trükk az, hogy komolyabb anyagot szerezzünk be, ne  a rögtön szétázósat. Tényleg csak egy pillanatra merítsük a kávés löttybe.
  • Helyezzük szépen egymás mellé a lehetőleg négyszögletes tálba. Szorosan.   
  • Kenjünk rá egy adag krémet, arra szitáljunk kakaóport. Aztán jöhet a következő adag babapiskóta, majd megint krém, és így tovább.
  • A tetejére krém menjen, erre szórjunk apróra reszelt, vágott étcsokoládét.
  • Fedjük le, mehet a sütőbe vagy fél napra.
  • Ellenkező neművel, bármikor fogyasszuk bármilyen körülmények között.

Ja igen, meg Al di Meolának volt ilyen albuma, onnan a zene.


Terjesztem Facsén
whollosi 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr873245599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2011.09.23. 13:07:13

No de milyen babapiskóta? Cukrozott vagy sima? Magyar vagy olasz? Esetleg a francia típusú? A hosszúkás vagy a kis kerek?

Attilajukkaja 2011.09.26. 11:01:29

@zoranka:
Jo kerdesek!
De ha egy no mar fogott a kezeben nehany babapiskotat, akkor tudja, hogy elsosorban nem a piskotan mulik, hogy mi jon ki belole :o)
A francia valtozathoz nem szolnek hozza. Az izleles kerdese.

De engem is erdekelne, hogy Zsani a receptben konkretan mitol is dobta el magat.

(Elnezest, kedves Zoranka. Nem akartalak megbantani,...csak eppen ilyen kedvemben voltam, amikor a Gasztroszexre kattintottam.)

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.09.28. 09:27:52

természetesen a figyelmességtől meg a meglepetéstől:) most ez nem a világ legjobb receptje, de azért panaszra nincs ok.

zoranka: teljesen jogos, mivel pénz nélkül voltunk, ez a sparos piskótával készült, amúgy a tuti a manner. vagy csináljunk magunk.

Attilajukkaja 2011.09.30. 20:23:13

@whollosi:
"ez nem a világ legjobb receptje, de azért panaszra nincs ok."
Veletlenul sincs. De legalabb tudom, Zseni mitol vagja magat hanyatt!!!