Laphroaig 15

Tegnap ezzel a Laphroaig féleséggel próbáltam meg újból, elszántan közeledni a whiskey-hez, de csak egy dologban vagyok biztos: borral keverve botrányosan fáj tőle a fejed.

Nem szeretek nagyon bornácizni, de tényleg komolyan megfogadtam, hogy megtanulom élvezni/értékelni ezt az agyonfüstölt gabonaszeszt, ami a hatékony marketingnek köszönhetően az egyik legdurvább sikertörténet a világon.

Az Islay-sziget egyébként is híres szeszsziget, a Laphroaig-rajongók meg külön kasztnak számítanak a whiskey-fogyasztók között, érdemes kicsit beleolvasni a sztoriba. Szóval (ahogy mondták) ettől a 15 évestől már érdemes kóstolgatni és elindulni, belépő a felsőbb kategóriába. Tudom mi a különbség füst és füst között, de a jelek szerint még nekem kell érnem, mert némi szárított gyümölcsön, kesernyén és a mindent átható alkohol szúrásán túl nem jön a nagy egymásra találás. Bár a bárpultnál iszogatva kétségkívül macsósabb a whiskey-s pohár, mint a bordeaux-i, nekem marad ennyi is: egy költséges státuszszimbólum.

(És melyik nagyobb bűn: a vörösborhoz, vagy a whiskey-hez keverni a kólát? Fogalmazódott meg bennem a kérdés még a múltkor a moszkvatéren egy átborozott este után whiskey-kólázva a félájult vallásossal. A kép innen van.)


Terjesztem Facsén
whollosi 9 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr983289438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.10.10. 19:24:21

Szep helyeken jarkalsz, hallod-e?
Skot baratom azt mondta, a whiskey-be nem veletlenul tesznek jegkockat: az olvado jeg/viz jobban kihozza az ital izet. O otthon mindig egy keves meleg vizet adott a felszolgalt whiskey-be. Nagyon finom volt.
Akkor jottem ra, hogy mi annyit ertunk a whiskey-hez (ami amugy ir eredetu, nem skot!), mint ok a mi palinkankhoz.

"És melyik nagyobb bűn: a vörösborhoz, vagy a whiskey-hez keverni a kólát?"
Ezen nagyon jot rohogtem :o))))))
A Moszkva teren mar teljesen mindegy :o)

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.10.10. 20:31:56

@Attilajukkaja: jaj, félreértettél! itthon ittuk, nem kint, de jó lenne oda elmenni azért:)

Attilajukkaja 2011.10.12. 19:37:26

@whollosi:
"itthon ittuk, nem kint"
Oh. Ez tenyleg nagy ka'r :o)

"a bárpultnál iszogatva kétségkívül macsósabb a whiskey-s pohár"
Foleg, ha a poharban nem is scotch, hanem burbon vagy rye van.
Ja, es egy bo"rkalap sem art, ha van a fejeden :o)

So bye-bye, miss american pie.
Drove my chevy to the levee,
But the levee was dry.
And them good old boys were drinkin’ whiskey and rye
Singin’, "this’ll be the day that I die.

www.youtube.com/watch?v=tr-BYVeCv6U

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.10.13. 09:11:41

@Attilajukkaja: dejó,ezt a számot akarom már egy hónapja, csak mindig elfelejtettem

Attilajukkaja 2011.10.13. 10:55:21

@whollosi:
My pleasure, Sir :o)
Remeltem, hogy nem veted meg ezt a Liszt-mentes amerikai pitet sem!

Attilajukkaja 2011.10.13. 11:00:42

Ja. Kepzeljetek, amikor ma be akartam lepni a blogotokra, egy figyelmezteto oldal fogadott, hogy csak akkor menjek tovabb, ha mar elmultam 18 eves! Mi a fene? Ez eddig nem volt!!!!
Ennyire veszelyes a kiskoruakra nezve a turo- vagy a savanyusagkeszites? He-he :o)))))

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.10.13. 11:09:38

@Attilajukkaja: hát még én hogy meglepődtem. nem mi voltunk, szerintem az admin tette rá. pedig még egy kicsi mellbimbó se villant soha az oldalon.

Attilajukkaja 2011.10.13. 12:02:54

@whollosi:
"nem mi voltunk"
Ezt sejtettem!

"még egy kicsi mellbimbó se villant soha"
Sot!!! Meg egy kelbimbo sem!

De matol kezdve nyugodtan johet a gasztroerotika/porno is. Vannak am kedvenc gasztroerotikus filmjeim :o)))
A porno sajna nem az en vilagom. Harom film utan tulsagosan uncsi, ha pedig plussz fantaziat visznek bele, az gyakran gusztustalan eredmenybe fullad,...foleg a gasztronomia teren. De ha vannak ellenpeldak, szivesen veszem oket.

Attilajukkaja 2011.10.13. 13:21:34

@whollosi:
Errol jut eszembe. Nagyon aranyos a cimoldalon az a francia szabasu bugyi a felaggatott hagymak mellet a kotelen. Nem tudom, kinek az otlete volt, de gratulalok hozza.
Ez most azert jutott eszembe, mert szerintem egy mellbimbo kepe sem lenne rossz sok kelbimbo koze agyazva :o)
Nem, nehogy felreertsetek! Nem azt szeretnem, ha lecserelnetek a fototokat, eszembe sem jutott! Ez igy tokeletes, ahogy van.
Egyszeruen csak megjelent lelki szemeim elott ez a mellbimbos kep is :o)
De tovabbgondolva a dolgot, lehet, hogy nem is kelbimbok koze agyaznek be egy ilyen szep noi testreszt, hanem mondjuk voros egresek,dunakavics cukorkak vagy diakcsemege koze. Hogy eppen csak eszreveheto legyen :o)
www.pixmac.hu/kep/piros+egres/000067317275
m.blog.hu/re/retrogastro/image/20100318_Dunakavics/Dunakavics.JPG
image.hotdog.hu/_data/members0/924/978924/images/magazin/diakcsemege_nagy.jpg
Na jo,...inkabb megyek vissza dolgozni!