Hűtőleolvasztás, koktélmeggy

Ma Zsenivel rendbetettük 39 m2-es garzonlakásunk konyháját és szobáját. Hét óra alatt. Félidő után az tartotta bennem a lelket, hogy eszembe jutott egy pénteki borvacsora, ahol újból szembesültem vele, hogy a koktélmeggynél kevés bosszantóbb íz- és színfokozóval és…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Fiúk a konyhában: Heston Blumenthal

A cseppet sem megnyerő, de jellegzetes megjelenésű séf talán a legtöbbet tette azért, hogy:a molekuláris konyha népszerű legyena molekuláris konyha működését a nép is megértsea konyha, az élelmiszerek kémiáját megértsük, miért jó szabályozott hőfokon, több fázisban…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Spenót

Hozzávalókfél kiló spenótlevélegy zsömle, vagy egy kenyér nagyobb csücskefél liter tejolaj2 gerezd fokhagymasólisztElkészítésA spenótleveleket mossuk meg, majd tegyük őket sós vízbe, és forraljuk fel.Áztassuk be a zsömlét/kenyeret langyos tejbe.Elsőre a spenót soknak fog…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

A zöld lámpás

Van aki szereti mindkettőt, van aki egyiket sem. De a legtöbben azok vannak, akik nem szeretik a spenótot, megeszik viszont a sóskát, és fordítva. A mangoldot viszont senki nem vágja.Utóbbit még mi is tartogatjuk egy kicsit, viszont a spenóttal nem várunk, mert az első, friss hajtások…

tovább »

Terjesztem Facsén
vallásos Véleményezem

Lányok a konyhában: Szűz

Végtelenül kedves párbeszéd anya és lánya között a konyhában, mert hát nem lehet elég korán kezdeni. A szűz egyébként az az olaj, melyet az olajbogyóból kizárólag mechanikus-préseléses eljárással nyertek ki. Jó ez jó, de még jobb, ha extra szűz terméket keresünk: a…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Fotók a konyhából: Csicsóka

FotósMáté újból felbukkant a napi megélhetésért folytatott küzdelmének egyik csatája után, küldött is rögtön egy képet a nagymamája kertjében elültetett csicsókáról.Gondolták volna, hogy a csicsóka inkább rokona a napraforgónak, s a burgonyával maximum köszönő…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Rizling alapfokú

Mindig elmondom, hogy mennyire imádom a rizlinget. Leginkább az olaszt, de a rajnainak is nagyon fontos szerepe van az életemben. Ha egy lakatlan szigetre csak egy szőlőt/bort vihetnék, az biztosan rizling lenne, adja magát. A közelmúltban rámentünk három olyan olaszrizling-rajnai…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem