Recept: Sült szardínia

Amire szükséged lesz két főre

  • 50 dkg szardínia
  • olivaolaj, só, bors, rozmaring, paradicsom, fokhagyma

Így készül

  • Öblítsd le a halakat, majd vágjuk le a fejüket. Éles késsel nyissuk fel a hasánál hosszában, kisujjunkkal szedjük ki a belsőségeit.
  • Most erről a viták megoszlanak, de szerintünk a szardínia már pont a határon van, nem tesz hozzá semmi, ha rajt hagyjuk a fejet a belsőséget meg belül.
  • A belsejüket (szintén az ujjunkkal) kenjük be sóval, olajjal, fokhagymával. Ha ez megvan, dobáljuk tálba, öntsük le olajjal, tegyünk bele borsot, fokhagymát, rozmaringot ízlés szerint.
  • Egy órát hagyjuk minimum, aztán tepsi, sütőpapír, pakoljuk rá a halakat, dobjunk rá paradicsomszeleteket, és előmelegített sütőben 15-20 perc.
  • Igyunk mellé jéghideg sört savasabb olaszrizlinget!

Terjesztem Facsén
whollosi 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr573574991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.02.10. 11:24:22

Gyönyörű a halfejes kép, de jobban örültem volna egy sülthalasnak :)