1

Lassan magunkhoz térünk a hétvégéből. Még úgy adódott, hogy lementünk Horvátországba a durván védett Kopácsi-rétre, ahol a Kormorán Étteremben a környék híres ételét, a csíptetett pontyot ettük. Kép innen.

Az étel során úgy készül egy értéktelenebb alapanyagból értékes cucc, hogy öröm nézni. A csíptetős pontyhoz ugyanis eléggé zsíros halra lesz szükség. Ezt szétnyitják, és két-három óra alatt sütik meg. Odatűzik a tűz, parázs mellé, a hőtől elkezd olvadni, csöpögni a zsírja, és a hal gyakorlatilag saját zsírjában sül készre. Miközben kapja a finom füstöt.

Az eredmény egy elképesztően különleges, összetett ízvilág, árnyalt füst, a hal húsa mintha vajban lett volna elkészítve a lehető legkíméletesebb módon. Békacombot toltunk mellé, nem kell részletezni, milyen volt.

A jó hírünk viszont még nem az, hogy Magyarországon is nekiállt valaki ilyet csinálni, hanem hogy holnap tölti be a blog az első életévét. Ez alkalomból iszunk holnap minden kedves olvasónk egészségére és boldogságára, meg eszünk is valamit, és lesz ilyen ünnepi poszt is. 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr894035654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása