Gasztroerőszak a sváb mindennapokon

Ezzel a poszttal tartoztam. Egyrészt a fő-gasztroszexistáknak, akiknek hetek óta ígértem, hogy megírom. Másrészt annak a pre-gasztroszex állapotban élő lelkes népességnek, akik kezdőként/csórón/albérletben főzögetnek, ne adj isten biztos sikerre vágynak a pasizás főzéssel történő fázisának abszolválása terén.

Mert ez egy kompromisszumos kaja. A frissességet fogjuk beáldozni a könnyű siker és a vacsoraélmény érdekében. A receptet a sváb gasztronómia online orákulumától, Snacitól vettük, akik a pekeskifli blogon és a print Pécsi Borozó hasábjain is publikálta. A tradíciót sajnos megerőszakoltuk, de végtelenül hálásak vagyunk, hogy átléphettünk a baranyai sváb ízek világának küszöbén. Köszönjük!

Az emberiség két részre oszlik ugyanis. Egyik felénél a mindennapok étele a babos tészta, a másik viszont még sosem hallott róla. Én korábban elképzelni se tudtam hogy létezik, mostanra pedig a mindennapok apró meglepetése lett.

(Még egyszer hangsúlyozom, az ordentlich babos tészta így készül. A gyors és mégis kiváló változat következik.)
 
Babos tészta v1.1 – hozzávalók:
 
  • Kockatészta 500 g
  • 1 kanál jobb zsír (hiányában vaj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv fehérbab (400 g)
  • 1-1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl maradék húsleves, vagy más alaplé

Indulhat az ízletes erőszak

  • Tedd fel főni a tésztát. A vizet sózd meg, ha a következő folyamat során higítani kell a babot, evőkanállal merhetsz rá a tészta főzővizéből.
  • A hagymát pirítsd meg a zsíron, a fokhagyma mehet rá aprítva. Vedd le a tűzről, szórd bele a pirospaprikát
  • Kerüljön bele a húsleves vagy az alaplé, ennek hiányában fűszerekkel és vízzel improvizáljunk egy kicsit ízesebb főzőlevet (sóval, lestyánnal, borssal, szerecsendióval mondjuk). 
  • Ebbe öntsd bele és keverd el a babot (a sós lé nem kell mind), kicsit hagyd puhulni. Ha puha, egy keskenyebb villával nyomkodd szét.
  • A tésztát szűrd le, keverd össze a babbal. Kész, 15 percen belül vagyunk.
  • Gondolj sváb felmenőidre, próbálj hozzá sillert szerezni.
 
A csajom tejföllel eszi.

Terjesztem Facsén
RMP 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr234075980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liliova 2012.02.10. 13:05:50

És ha igazán ki akartok rúgni a hámból, csináljátok szélesmetélttel, isssssteni!! :)

tho · poszto.blog.hu 2012.02.10. 14:00:56

Juj de jól hangzik!
Nem lehet-e viszont ez király nagy szemű, fejtett babbal? Van egy ilyen fétisem. :)

RMP 2012.02.10. 14:11:51

@tho: Lehetni lehet, sőt érdemes is. Csak hát pucolja akinek két anyja volt :D