Recept: Acarajé

Hozzávalók
(jó sok lesz belőle, különösen, hogy olyan laktató, de nagyon jó party kaja):

Acarajé

  • 1 kg száraz bab, a híres black-eyed peas fajta
  • 2 ek só
  • 2 közepes vöröshagyma, összevágva
  • 1 l pálmaolaj a sütéshez

 
Töltelék

  • 2 bögre füstölt, szárított garnéla (a füstölt elég ritka jószág mifelénk, de sima szárítottat lehet kapni, az is pont jó)
  • 4 ek pálmaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma

 
Csípős szósz

  • 4 ek pálmaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva vagy reszelve
  • 3 malagueta paprika egy éjszakára ecetbe áztatva (birds eye chilivel lehet helyettesíteni)

Evita így készíti

  • A babot áztassuk be éjszakára. Amennyiben lehetséges, akkor héjazott változatot szerezzünk (ez lesz a ritkább eset), ha ilyet nem találunk, akkor másnap le kell héjaznunk.
  • Pürésítsük a sóval és a hagymával, amíg egy homogén masszát kapunk.
  • Az olajat forrósítsuk fel és süssük ki a masszát maroknyi „gombócokban”.

 
Töltelék

  • A garnélát áztassuk be langyos vízbe kb fél órára, majd szűrjük le.
  • Innentől két út van. Az első, hogy az olajon 10 percig pirítjuk a hagymát és a lecsöpögtetett rákot, ekkor a rák héja ropogni fog a fogunk alatt. Vagy pürésítsük a mixtúrát robotgépben és a pépet pirítsuk kb 10 percig. (Mindkét félét ettem, gondolom személyfüggő ki hogyan készíti. Sőt olyat is hallottam, hogy ehhez a szószhoz megpucolják a rákot, majd a csípős szószba belefőzik a páncélját.)

 
Csípő szósz

  • Robotgépben pépesítsük az összetevőket, s kész a gyilkos chili szósz. (Egy pici cukrot elbír, csak az egyensúly végett)


Ha készen van minden szósz és kisültek a fánkocskák, vágjuk félbe őket, töltsük meg, és fogyasszuk frissen. Lehet beletenni paradicsomsalátát vagy egy-egy szelet paradicsomot, szigorúan idényben.
 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr944213930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.