Recept: Sült hal

Hozzávalók egy halra

  • 1 db durbincs/tengeri süllő/pisztráng stb.
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom
  • só, bors
  • olíva bogyó
  • olíva olaj
  • fehérbor
  • néhány gerezd fokhagyma

Így készül el szépen

  • Fogjuk a halat. Ha nincs megpucolva, vágjuk fel a hasát, szedjük ki a belsőségeket. Késsel szedjük le a pikkelyeket. Nem olyan nagy tudomány, ne parázzunk rá, csak húzzuk végig a kést a hal bőrén, a pikkelyek könnyen lepattannak.
  • A hal belsejébe öntsünk kis olajat, fektessük oldalára, tömjünk bele paradicsomot, egy fokhagymagerezdet, koktélparadicsomot, bazsalikomot. Sózzuk meg kicsit.
  • Közben egy sütőpapírt tartsunk folyó víz alá, majd simítsuk bele egy serpenyőbe. Öntözzük meg olajjal majd borral bőven. Tegyük bele a halat, sózzuk, borsozzuk, szórjuk mellé a maradék zöldségeket, a fokhagymát is egészben. (Persze más zöldségek is simán mehetnek bele.)
  • Sütőt melegítsük elő 180 fokra, a halat lefedve tegyük be negyed óra, húsz percre, majd vegyük le az alufóliát. Ha a szeme szépen "kisült", már készen is vagyunk.
  • Sauvignon blanct igyunk mondjuk mellé, szálkákra meg vigyázzunk.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr984335348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.