Recept: Acarajé

Hozzávalók(jó sok lesz belőle, különösen, hogy olyan laktató, de nagyon jó party kaja):Acarajé1 kg száraz bab, a híres black-eyed peas fajta2 ek só2 közepes vöröshagyma, összevágva1 l pálmaolaj a sütéshez Töltelék2 bögre füstölt, szárított garnéla (a füstölt elég…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Acaraje, a brazil addikció

Nem olyan régen ért véget egy intenzív, négy éves világ körüli trippem, mely során alsó hangon 35 országban és öt kontinensen jártam. Most eljött az idő, hogy megosszam veletek csodálatos felfedezéseimet a gasztronómia legizgalmasabb szegletében: az utcai kaják világában.Mert…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 1 hozzászólás

Respect

Az idős, évjáratos borokat kóstolni mindig különleges élmény. Még azzal a veszéllyel együtt is, hogy a nagyon borsos ár ellenére könnyen élvezhetetlen, teljesen oxidálódott, elöregedett tétellel lehet dolgunk. Hihetetlen izgalmas a pillanat, mikor egy ilyen palackból szépen…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem

Fiúk a konyhában: Michel Roux

Michel Roux (aki szörnyen hasonlít sir Michael Caine-re) 1941-ben született francia származású séf Angliából. A második világháború után delikátesz boltot nyitott Párizsban, pontosabban egy charcuterie-t, ami egy fasza húsbolt az álmaidból.  Egészen fiatalon, 14 évesen már…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Marcsi és a kerékrépa

Pergőlábú néptáncosokkal nyitjuk a mai adást. Ügyesek a fiúk na, de hogy lesz ebből gasztro műsor? És egyszer csak a semmiből itt terem Marcsi, a fiúk pedig úgy örülnek neki, mint kisgyerek a karácsonyi ajándéknak. Ám a fiúk nem tudnak fütyülni, ezért Marcsi mára répát hoz…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

Recept: Hamburger

Ami kell öt fő kifullasztásához5 hamburger zsemleketchup, majonéz, mustárjégsalátaparadicsom, hagyma, uborkasó, bors5 szelet cheddar sajt1 kg darált marhahúsmarhafaggyú/zsírszalonna10 dkg csiperkegomba1 dl vörösbor (száraz, jóféle)két fej fehérhagymaWorcestershire-szósz Mi…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

I can has cheezburger?

Az igazi hamburger receptjén nincs mit vitatkozni: megfelelő pékáru, némi zöldség, egy kis szósz, és színtiszta marhahús. És ráadásul nem is egészségtelen.Jó régóta adósak vagyunk ezzel a poszttal, egész pontosan a blogszületésnap óta. Ugyanis azt találtuk ki, hogy akkor…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 34 hozzászólás

Sósat is, édeset

Külföldi utazások alkalmával persze rápörgünk adott ország konyhájára, de amit különösképpen szeretünk, azok a különböző pékáruk. A lepények, croissantok, leveles és zsíros tészták, burekek, a hajtogatottak és kelesztettek, a fujtósak és párnapuhák, mazsolával,…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Leblebi is back to Istanbul!

Az Erasmus gyakornoki programnak köszönhetően visszatérhettem pár hónapra a varázslatos Isztambulba. Nos, nem sok minden változott, talán egy-kettővel több felhőkarcoló van. De az élet ugyanolyan vásári forgatag, mint tavaly. Dudálnak az autók, a gyalogosok beugranak közéjük a…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 19 hozzászólás

Szárazborsznobok kíméljenek!

Régóta szemeztünk már egymással, régóta készültünk a kóstolásra, és a blog születésnapján végre sikerült megismerkedni a Varga Pincészet (Magyarország kedvenc borászata) Töpszli elnevezésű édes pinot noir-jával. (Annyira buzgók voltunk, hogy egymástól függetlenül) két…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato 17 hozzászólás