Tyúk volt előbb, vagy a Marcsi?

Tojást sütünk a szimpatikus/másnapos fiatalemberrel, szakácskönyvből. Huhú, van itt minden, földre hulló tojás, kézégetés, végül felcsörögjük Marcsinkat, akit persze nem ejtettek a fejére, gyanakszik rögtön.  Le is osztja Viktort, mint állat, mérsékelten vicces…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 6 hozzászólás

Recept: Boeuf bourguignon/burgundi marharagu

Hozzávalók és így készítjük két személyre elrejtve a sorok közöttVágjunk fel apró szeletekre 5 dkg kolozsvári szalonnát, két perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben. A szalonnát vegyük ki. Ha ez megvan, vágjunk fel kockára 50 dkg marhahúst (nem kell hátszín, szebb comb,…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Franciázás kezdőknek

Bressi csirke, croissant, madame du Barry, nouvelle cuisine, Paul Bocuse és Bordeaux. Néhány ismerős francia szó a híres francia gasztronómiából. Sokatmondó az is, hogy mennyi főzéssel és étkezéssel kapcsolatos szót adtak a franciák más nemzetek, köztük a mi nyelvünknek. De…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A Varázsfazék

Nemrégiben kaptam egy nosztalgiarohamot és feltúrtam a régi játékos ládikámat. Rongyosra játszott Uno, Gazdálkodj okosan! meg kinder játékok között, egy fekete doboz több rétegben összecelluxozott (tixolozott) tetején csillant meg a fény. A megviselt dobozon a toldásfoldás…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Kis török varázslat

Néhány extra finomságról még nem ejtettem szót, amelyeket a magyar gasztronómia abszolút nélkülöz, viszont Törökországban gyakori vendégek az asztalokon.Az egyik ilyen a gránátalmaszósz. Ez egy egyszerre nagyon édes és nagyon savanyú, barna színű, sűrű szósz, első…

tovább »

Terjesztem Facsén
leblebi 4 hozzászólás

Huszonkettő IV.: Móri Borvidék

A zalai dombok után egy talán még ismeretlenebb vidékre látogatunk el, a Bakony és a Vértes között megbújó Móri Borvidékre. Pedig adottságai szintén kitűnőek, hiába, mert a móri borokkal szinte lehetetlen áruházak vagy vinotékák polcain találkozni, nincsenek benne az…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem

Vega vasárnap

Küzdünk a tavaszi fáradtsággal.

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Gyors kocsik, gyors csirkék és Marcsi

Végre ez az én műsorom. Gyors autók, hóesés és versenyhangulat. A köztévé nekem tetszőt önpromóz. A Hungaroringen Wéber Gábor és Michelisz Norbi vár Marcsira. Én őket kedvelem, amikor technikai sportokról van szó, de a főzés az más tészta. Érzik ezt a fiúk is, de…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos 1 hozzászólás

Recept: Sült hal

Hozzávalók egy halra1 db durbincs/tengeri süllő/pisztráng stb.friss bazsalikomkoktélparadicsomsó, borsolíva bogyóolíva olajfehérbornéhány gerezd fokhagymaÍgy készül el szépenFogjuk a halat. Ha nincs megpucolva, vágjuk fel a hasát, szedjük ki a belsőségeket. Késsel szedjük le…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Azért a víz az úr

Ma van a víz világnapja. Halat kell enni, mi mást? Még akkor is, ha Magyarországon tragikusan alacsony szinten van a halfogyasztás. Nemhogy évi tíz kg per kopf felé nem tud menni az éves átlag, de a hat kg-t is alig éri el. (Hol van ez az izlandiak száz kgjához.)Pedig a hal…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 2 hozzászólás