Marcsi sonkái

Marcsit virágok közt találjuk, elvégre itt a tavasz. Piacolunk is a mi gasztroanygalunkkal ahogy kell. Kis mozgólépcsős fiaskó a mai egyik vendéggel, a burleszkes vonalat erősíti a műsorban. Kerekes Sándorral az Almárium Bisztró séfjével mustráljuk épp a piac sonkakínálatát.…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

Sonkafürdő

Tegnap már nálam is ázott a sonka, hogy aztán mindjárt megkezdje jó 5-6 órás wellnessprogramját a gázláng felett. Az áztatás egyébként legalább olyan fontos, mint hogy jó alapanyagot használjunk és türelmesek legyünk.Ha házi sonkához jutottunk, főzés előtt legalább 6-8…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos 3 hozzászólás

Recept: Hagyományos húsvéti kétszer fonott kalács

Szép adag vasárnapra-hétfőre.Rendes „nagymama receptet”, kicsit átdolgozva és 1 kg lisztre számolva. (Ez egy szép adag már, de kevesebbel nem érdemes elindulni.)A magyar húsvéti kalács hagyományosan kelt tésztából készül, tehát fél liter langyos tejbe tegyünk…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Gasztrobédekker húsvéthoz

Az ünnepi időszakok közül a legszebb étkezési rituáléi a húsvétnak vannak. A negyven napos böjt utáni örömevés, az ételszentelés, és az előírásos menü mind ezt erősíti. A Gasztroszex összegyűjtötte, mit és hogyan egyetek húsvétkor.Főleg ha komolyan vettük a böjti…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Borat inni bort

És tényleg, hogyan maradhatott ez ki eddig?

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Fine dining

Ma többre nem telik srácok.A kép innen volt.

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Tavaszi rózsafa

Négy borvidék négy rozéját ajánlja GodardRamsay húsvétra, nyárelőre, örülni a tavasznak. Fogyasszátok szeretettel!Planina rozéKezdjük az elején. Örömömre a Márton-napi skanzen járásnak köszönhető első 2011-es rozé élményem pont e remekbeszabott bor volt. Mit lehet…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A lúzer

Nem is olyan rég Karmer megmondta, hogy az olaszrizling lúzer fajta. Amikor említett írás napvilágot látott, nem hagyhattam szó nélkül a témát, viszont abban a pillanatban nem volt a tarsolyomban olyan tétel, amit tökéletes példaként be tudtam volna illeszteni a mondandóm…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem
süti beállítások módosítása