Szellemekkel étkező

Enni méltósággal kell(ene). Még akkor is, ha egész nap nem ettünk semmit, majd hirtelen elénk tolnak egy töltött dagadót, krumplipürével és házi savanyúsággal. Valahányszor nekifogunk valami kajának, whollosi nem bír a vérével, addig nem lehet vele kommunikálni érdemben, amíg jól nem lakott. Nem mindig, főképpen, mert szeret beszélgetni evés közben. Szóval. Lehet zabálni, de tegyük azt méltósággal, nem kell mindjárt disznóvá válni, mint Chihiro-ban. Aztán meg várhatjuk, mikor jön egy aranyos kislány, hogy mindenféle szellemek között feloldjon minket a varázslat alól, s közben ne küldjön gyomrába a maszkmögé zabáló feketefos.

Sose küld vissza a gazpacho-t felmelegíteni, tradicionális spanyol étel és általában hidegen fogyasztandó, sok olívával, fokhagymával és zöldségekkel. (Ha mégis, vagy hülyének néznek, vagy a szakács konyhakést vág az asztalunkba.) A Soul Kitchen német film és mégis nézhető. A magyar jelenlétet erősíti Gryllus Dorka, a film csúcspontja pedig egy orgiázó adóellenőr, a hangnemet az őrült szakács adja a putri közepén működő étteremmel.

 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr842749436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása