Vesepörkölt

Hozzávalók:

  • 4 sertésvese
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • szelet szalonna
  • só, bors, őrölt pirospaprika

Így csináljuk mi:

  • Fogjuk a veséket, az itt leírtak szerint (vágás, tisztítás, szárítás) készítsük elő.
  • Dobjunk fel egy serpenyőt a tűzhelyre, bele egy fakanálnyi zsírt, ha elolvadt, mehet az apróra vágott hagyma, ha utóbbi üvegesedik, a felszeletelt szalonna.
  • Mehet egy teáskanál paprika, zsírban oldódik, a vízben nem, kapjuk le a serpenyőt a tűzről, kavargassuk meg, majd egy kis vizet (fél decit) öntsünk alá, s mehet a vese.
  • Kavargassuk, pörköljük, a vizet kis adagokban mindig pótoljuk után, mert közben megkeseredik a paprikánk, de sokat ne öntsünk alá.
  • Szellőztessünk.   
  • Nagyjából húsz perc alatt kész van, de kóstoljunk rá közben, ha nem rágós, akkor elkészültünk.
  • Ha akarunk extrázni, negyed óra után vágjunk bele egy paprikát, meg egy paradicsomot, vagy tegyünk bele egy kis mustárt.
  • Almapaprikával, szép tüzes kadarkával fogyasszuk.

Terjesztem Facsén
whollosi 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr222685586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susako 2016.07.18. 19:20:29

mikor teszem bele a vesét????
süti beállítások módosítása