06
                        07
                                            
                    Recept: Vinetta
Hozzávalók 6 főre
- 4 érett, kemény padlizsán
 - 1,5-2 fej vöröshagyma
 - napraforgó olaj
 - citrom leve
 - só
 
Vinetta férjkéréshez
- A legjobb, ha a padlizsánokat egészben, kerti grillen/parázs fölötti sütőrácson/vaslapon sütjük, mert ez különleges füstös ízt ad majd a padlizsánkrémünknek. Fonnyaszthatjuk sütőben is őket, csak akkor nélkülöznünk kell ezt a nem elhanyagolható íztöbbletet!
 - Közben forgatjuk őket, hogy mindegyik felük süljön. Egészen szenesre is éghet a héj, a lényeg, hogy belül fonnyadttá váljon a húsa.
 - A héját fa- vagy porceláneszközzel, illetve késsel lehámozzuk. Tegyük pihenni szűrőbe, hogy a leve kicsöpögjön belőle.
 - Fémmel ne érjünk hozzá, mert azonnal barnul, sötétül a padlizsán húsa, és elveszíti friss világos színét.
 - Sózzuk, majd kevés facsart citromlével megöntözhetjük, hogy ezzel is akadályozzuk a barnulást.
 - Szeljük apróra a padlizsánt, ha nagyon pépeset szeretnénk, dobjuk a turmixgépbe az apróra vágott hagymával együtt.
 - Miközben turmixoljuk, lassan adagoljunk kevés olajat ízlés szerint (hasonlóan az majonézhez).
 - Hűtőbe tesszük a kész padlizsánkrémünket. Díszíthetjük paradicsomkarikákkal. Friss vagy pirított kenyérre kenve, remek étel bármilyen napszakban. Kísérletezhetünk persze majonéz vagy mustár belekeverésével is.
 
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
				https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr73037251
		
		
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
rekanna 2011.07.14. 12:40:11
			turmixolni pont azért nem jó, mert fém!					
		
		
        
	

