Rizses hús

Vegyünk fél kg sertés combot (igény szerint cserélhető), vágjuk fel kockákra. Aprózzunk fel egy nagyobb vagy két kisebb fej hagymát, kevés zsíron dinszteljük meg. (Igény szerint a hagyma előtt mehet felvágott szalonna is bele.)Jöhet a hús, készítsünk alap pörköltet. Ízlés…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Kis magyar konyharetró

Nosztalgiától megszépülő aranykor vagy éppen barbár, sötét időszak: valahol e két véglet között mozog a szocializmus konyhájának megítélése. Azért ahogy az lenni szokott, a valóság jóval árnyaltabb ennél. Azon elmélkedünk, milyen volt a magyar gasztrotörténelem eme…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 8 hozzászólás

„a volt idő ízekben”: Tej

Az őseim cowboyok voltak. Persze nem a bagórágó, pisztolytáskás fajtából. Böcsületes marhapásztorok voltak, kéremszépen, akik fegyver helyett az ostort forgatták. Nagyszüleim karikás ostora – apám egyetlen öröksége – ma is ott lóg az előszobánk falán, megfakult…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem
Címkék: tej gasztroszex tjb

P is for Pizza

Van ez a japán, Kimiaki Yaegashi, és van a P is for Pizza képsorozata. Haha. De amúgy jó, esés délelőttre meg pláne.Még több kép egy makulátlan elmétől itten.

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Furcsa pár

Karácsony óta nem ittam már somlait, hiányzott már, nem is tagadom. Akárcsak most, az akkori tapasztalatokat megörökítő bejegyzés is a Kreinbacher Birtok egy boráról (is) szólt. Mostani alanyunk viszont nem fajtabor, és a pince Szent Ilona Borház sorozatának a tagja, mégpedig egy…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem
süti beállítások módosítása