Lányok a konyhában: Vérnyúl

Kedves barátaink elképesztően jó áron szereztek két repülőjegyet Indiába, szóval összehoztak egy hátizsákos, lonelyplanetes kalandtúrát a szent tehenek földjére.
 
 
És gondoltak ránk szeretettel, ezt a képet küldték az első állomásukról, Manaliból. Itt egy kedves helyi hölgy mutatja fel büszkeségét, az irgalmatlan méretűre nőtt vérnyulat. Vadon élő példányok is képesek meglepő méretre nőni, de ez a kis fickó ránézésre súrolja a tíz kilót, és nagyobb mint egy átlag foxi.
 
A nyúl az egész világon elterjedt, minden régiónak megvan a maga speciális fajtája (az indiai mondjuk pont nem hasonlít rá). Sajnos nem elég, hogy a táplálékláncban rendszerint alant helyezkedik el, az ember is előszeretettel fogyasztja, így jó sok fajtája már rég kihalt, sok pedig végveszélyben van. 
 
Nyúl nevű község van Győr-Moson-Sopron megyében, a környező területeken nagyon szép szőlőket nevelnek (nem hiába Pannonhalma), sőt, még csillagkép is van belőle, amit még régen Buddha emelt az égre. 

Terjesztem Facsén
whollosi 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr883108497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenszei · http://www.pecsiborozo.hu/ 2011.07.31. 14:30:11

Nálunk az ilyet láncon tartják, és akkorára nőnek, hogy ha egyet toppantanak a lábukkal, kiloccsan a kerti kútból a víz! :)

Attilajukkaja 2011.07.31. 15:27:31

@Kenszei:
:o)))))

(De jo, hogy nem en voltam az elso beiro!!!)
A nyul amugy normal meretu. Ha kozelebb tartja a neni a kamerahoz, akkor egy igazi feherszoru Godzilla lenne :o)
Jot vigadtam az irason!!!!

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.08.01. 14:32:41

szerintem akkor is nagyon durva ez a nyúl:) és mennyire finom lehet, hm...
süti beállítások módosítása