Gesztenyés tálas

Estére lett csak poszt, egész nap gesztenyét vadásztunk az erdőszélen. Aminek nem is kell magyarázni az eredményét, alant a kép, beszél magáért.

Ami már azért is nagy öröm (nekünk), mert kiskorunk óta minden évben nagy lendülettel mentünk gesztenyét gyűjteni, de általában a megélhetési gesztenyézők után, akik mindig gyorsabbak/ügyesebbek és egyúttal kíméletlenek is, csak csoffadtakat hagynak, vagy küzdeni kell egy-egy maroknyiért is.

Most azonban sikerült a leggyorsabbnak lenni Zsenivel, de baromira, nem hittük el, amikor érintetlen fákat találtunk, félig kinyílt, de össze nem gyűjtött gesztenyékkel a földön.

A nagy örömnek aztán egy óriási helyi erő (nő) vetett véget, aki testi fenyegetést alkalmazva (megjelenéssel), vett rá minket a távozásra. (Aztán némi gondolkodás után beért minket, és kínált eladásra némi gesztenyét.)

Na mindegy, a lényeg, hogy megszedtük magunkat rendesen, most alap sütős cucc lesz belőle (tepsibe, kicsi vizet alá, miután késsel kereszteket/ixeket vágtunk bele). Ja, még egy: minden segg természetvédő szervezetnek, erdészetnek, akinek a dolga a turistaútvonalak karbantartása lenne. Srácok, amíg nem gondozzátok a jelzéseket, ne sírjon a szátok, hogy nincs elég városi az erdőben.

Tudtátok, hogy a gesztenye a bükk rokona (a termés neve: makk, hm?, benne sok cukor, ásványi anyag és keményítő), a fája értékes, de talán a legszebb dolog az vele, hogy mielőtt elpusztul, még utoljára, egyszer virágba borul. Zseni mondja itt nekem, írjam le mindenképpen, hogy a gesztenyepüré azért olyan olcsó, mert babbal húzzák fel a gesztenyét. Már a rend kedvéért.


Terjesztem Facsén
whollosi 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr873272694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RMP 2011.10.02. 20:39:59

Jee, december óta tilos a bab a pürében. Csak a megnevezésre kell figyelni a címkén :)
www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/a-bab-mar-nem-gesztenye-a-pureben

Attilajukkaja 2011.10.03. 12:42:55

@RMP:
Ha ok nem raknak bele babot, akkor en megteszem, mert sokat lagyit a gesztenye nehez, tomor allagan :o)
En utalom pucolni a gesztenyet, de nem is eszem minden nap. Ha fozeshez veszem, akkor van mirelit egesz gesztenye a boltban. Egy evben egyszer kibirom az arat. A sult gesztenyet pedig megveszem a piacon.
Persze teljesen mas, ha valaki nagy gesztenyefogyaszto!
Szivesen veszek minden olyan receptet, ami nem edes es nem husos ;o)
süti beállítások módosítása