Költözünk

Tehát. A mai nagy nap az életünkben, mert megsokasodunk, egy szobával gyarapodik a lakótér. Köszönhetően kedves, kedves, Indiában is kalandtúrázott ismerőseinknek.

Magunk mögött hagyjuk a vizesedő falakat, a penészedő fürdőszobát, a zárlatos vezetékeket, a 19 fokos maximum szobahőmérsékletet (mondjuk a borok komázták), a felrobbant wécétartályt. Elfelejthetjük a minden szabadba helyezett növényünket felzabáló nyulat, a láncdohányos szomszédot és az összes napfényt eltakaró, kiirthatatlan, terméketlen fügefáját, pont jókor, mert tavaly ilyenkor még össze kellett söpörni a lehullott leveleit, miközben "ugye a szomszéd fájának nem csak a gyümölcsét kell élvezni!".

Helyette lesz hegyoldal, tetőterasz, pince és kilátás, természet meg minden, barátainknak hála jutányos árú albérlet formájában. Szóval eléggé odáig vagyunk meg vissza, tegnap becsomagoltuk a lakást, a dobozok nagy részében a konyha van. A net még akadozik, mert kiderült, hogy a kívánt szolgáltatás nem biztosított, meg lemondani se lehet semmit rendesen az országban, de sebaj, majd valamit okoskodunk.

Ja, meg vallásos szólt rám, hogy a múltkor lemaradt a pirítós feltétes receptje.

Sült paprikás, paradicsomos krém

Hozzávalók

  • piacon édesként vásárolt, bivalyerős paprika 5 db
  • apró húsos paradicsom 7 db
  • fokhagyma vékonyan szeletelve 3 db
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés

  • A paprikákat félbe vagy háromba vágjuk és eltávolítjuk a magokat és a magházat.
  • Kevés olajon fóliával fedve sütőben puhára sütjük, időnként megforgatjuk. Közben a paradicsomokat megszabadítjuk a bőrétől, és egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk.
  • A paradicsom húsát egy tálban villával szétnyomjuk, és hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát.
  • A sütőben jól megsütött paprikákról lehúzzuk a bőrt és szintén pépesítjük, majd a korábbi elegyhez adjuk. Borssal és bazsalikommal ízesítjük. Eztán az egészet betoljuk negyed órára sütőbe és kész is a melegszendvicskrém vagy a pirítóshoz a feltét.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr713336233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása