Recept: Velős pirítós

Hozzávalók négy emberre

  • 50 dkg sertésvelő
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, babérlevél, majoránna, őrölt pirospaprika
  • kenyér, amennyi jól esik

Így készült Vallásosnak

  • Áztassuk be a velőt vagy tíz percre, majd folyó melegvíz alatt hártyázzuk le. A tiszta velőt hagyjuk lecsöpögni.
  • Dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a velő, egy babérlevél, meg a fűszerek ízlés szerint.
  • Addig kavargassuk sűrűn, amíg nem válik szürkévé. A lényeg, hogy felszakadozzon, nem maradjon egybe. Kis megszakításokkal fedő alatt is párolhatjuk, de negyed óra alatt megvan.
  • Kenjük pirított kenyérre, lilahagymával, pirospaprikával fogyasszuk. Hajrá.

Nem-nem, nem kell meglepődni, megfordult velünk a világ, holnap jön a kis felvezető, ma meg a recept. 


Terjesztem Facsén
whollosi 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr913485537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása