19
01
Recept: Sült szardínia
Amire szükséged lesz két főre
- 50 dkg szardínia
- olivaolaj, só, bors, rozmaring, paradicsom, fokhagyma
Így készül
- Öblítsd le a halakat, majd vágjuk le a fejüket. Éles késsel nyissuk fel a hasánál hosszában, kisujjunkkal szedjük ki a belsőségeit.
- Most erről a viták megoszlanak, de szerintünk a szardínia már pont a határon van, nem tesz hozzá semmi, ha rajt hagyjuk a fejet a belsőséget meg belül.
- A belsejüket (szintén az ujjunkkal) kenjük be sóval, olajjal, fokhagymával. Ha ez megvan, dobáljuk tálba, öntsük le olajjal, tegyünk bele borsot, fokhagymát, rozmaringot ízlés szerint.
- Egy órát hagyjuk minimum, aztán tepsi, sütőpapír, pakoljuk rá a halakat, dobjunk rá paradicsomszeleteket, és előmelegített sütőben 15-20 perc.
- Igyunk mellé jéghideg
sörtsavasabb olaszrizlinget!
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/3574991
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal