Onyx az év étterme

Akkor tegnap sikerült egy beborozós estét tartani a Dining Guide gálán. Nagy meglepetések nem voltak, papírforma szerint jöttek a díjak, az Év Étterme elismerést persze a friss csillagos Onyx vihette haza. (Nem mintha ezzel bármi baj lenne, meg különben is.)

Hiába örültünk neki, azért a Kistücsök meg a Mák díjazása sem volt meglepő, hát még a TOP 10, de ez egy ilyen műfajt. Viszont az esemény pöpec volt, bár a félhomály meg a szűk gyilokjáró nem a komfortérzetet növelte, az esten tényleg úgy érezhetted (ha nem vettél tudomást a valóságról), hogy ez már nahát, kell azért a konyhaoszkárgála. Bármennyire is bosszantó és irritáló lehet sokaknak.

A közép-kelet európai éttermeket díjazó és vizsgáztató CEEFood díjat továbbra sem tudjuk hova tenni, (jó, persze, kell, de mégis?), de legalább a szlovén Pri Lojzetu nyert, valóban megérdemelten, bár ugye ez meg olyan dolog, hogy lett volna még pár befutó.

Mi imádtuk a fehér szarvasgombás csokit, a Tetrabbit cuccait (ideje volt rápörögni a nyúlra), a Maroni gesztenyemarciját és a gesztenyés szívét. Az éttermek közül (vessenek ránk követ), de a Nobu nagyon ott volt, Bíró Lajos csülke s egyebei a szokásos őrült finomság, de a legjobban a friss pékárú ízlett szűz olíva olajjal. Ja meg persze, a pécsi borokat nagyon ittuk, mi lenyomtuk mind a tizenötöt. Kifejezetten jó volt: Szabó Zoltán, Planina, Lisicza, Eberhardt, érdemes keresni.

Celebből kevés jelent meg, de azért egy volt min. elnök meg playboy főszerk. belefért, meg ha nem számoljuk az egy Ízbolygót, Dolce Vitát és a Mautner Zsófit, aki tavaly még DG főszerkesztő volt, idén meg már bőven nem.

Magyarország TOP10 étterme

  • Costes
  • Babel Delicate
  • Chateau Visz
  • Onyx
  • Fausto’s
  • Nobu
  • Bock Bisztró
  • Csalogány 26
  • Mák
  • 67

Terjesztem Facsén
whollosi 8 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr943593825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vernarancs 2012.01.21. 00:53:24

Faszsag. Ez szubjektiv dolog. Ami nekem izlik az masnak nem. Legjobb etterem nincs. Max ahol ingyen csapoljak a sort! :)

J.W. Booth 2012.01.21. 01:42:15

Remélem, a megújult Kistücsök jövőre visszakerül a top10-be.

gorillka 2012.01.21. 09:16:03

Ott volt a váci Desszertszalon is, fantasztikus császármorzsával, banánmousse-al és egyéb finomságokkal.
A szarvasgombás csoki nekem is nagyon bejött.
A helyszín nem annyira...

posztpank 2012.01.21. 09:51:45

pékárú? Ésesztígy hogy? smitpali is ott vót? klasz lehetet.

Sturzi 2012.01.21. 10:27:07

friss pékáru(U!!!) olívaolajjal? ez aztán a haute cuisine :D
vajaskenyér nem volt?

ehran 2012.01.21. 11:36:02

@Sturzi: A friss pékáru olívaolajjal vagy vajjal megtalálható a fine dining éttermekben is, és nagyon nem mindegy a minősége, ezért, bármennyire is szimpla dolognak tűnik, kell hozzá szakértelem, és sok energiába kerül, hogy igazán jó legyen.

Attilajukkaja 2012.01.21. 18:52:39

@vernarancs:
"Legjobb etterem nincs. Max ahol ingyen csapoljak a sort!"
:o)))
Attol meg ilyen cim letezhet. Mint az Ev bora vagy az Ev embere is.

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2012.01.23. 16:27:32

@gorillka: teljesen jogos, és elfelejtettük leírni:)
süti beállítások módosítása