Recept: Boeuf bourguignon/burgundi marharagu

Hozzávalók és így készítjük két személyre elrejtve a sorok között

  • Vágjunk fel apró szeletekre 5 dkg kolozsvári szalonnát, két perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben. A szalonnát vegyük ki. Ha ez megvan, vágjunk fel kockára 50 dkg marhahúst (nem kell hátszín, szebb comb, lapocka megteszi), és olívaolajban pirítsuk meg minden oldalát.
  • Tegyük félre, a serpenyőbe most mehet egy fej fel szelt vöröshagyma, két darab karikára szelt sárgarépa.
  • Most kell majd egy jénia/kerámia tál, ami hőálló persze, és egykönnyen nem ég benne le semmi. Mindent pakoljunk bele, jöhet egy tk só, fél tk feketebors. A Child féle recept itt liszttel sűrít, ezt döntsük el, mennyire követjük. Ha igen, akkor szórjunk lisztet a húsra, keverjük el, be is tehetjük néhány percre a sütőbe, hogy a liszt megbarnuljon.

  • Öntsünk rá egy dl húslevest és két-három dl vörösbort (szigorúan szárazat, lehetőleg fiatalabbat és ne barrikoltat, kékfrankos, portugieser tökéletes hozzá), egy evőkanál paradicsompürét, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 babérlevelet és ízlés szerint, de min. két csipet kakukkfüvet. Szépen, lassan kell forrnia, alacsonyabb hőfokra kell állítani a sütőt. Kb. 2-2,5 óra lesz, míg elkészül, addig meg lehet inni a maradék bort.
  • Fél órával a vége előtt egy ek (tea)vajon pirítsunk meg 15 dkg friss, szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ha szépen megbarnultak, dobjunk mellé egy tucat gyöngyhagymát, keverjük össze óvatosan.
  • Mehet a húsra, finoman forgassuk össze, még egy negyedóra, és már tálalhatjuk is.
  • Krumpli gombóccal, főtt krumplival tökéletes, amilyen bort beletöltöttünk, azzal fogyasszuk jó szívvel.

TIPP
Pirítás előtt papírtörlővel itassuk fel a hús nedvességét, különben nem fog szépen megpirulni. Ha a fűszerek zavarnak és nem akarod kikurkászni őket, tedd bele egy fűszergolyóba vagy gézbe őket.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr514343130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása