Nőnapra csokit, meg rozét

Idén ne alkudozz a ragadozó virágárussal az utolsó csokor elfonnyadt gerberáért, mert kb. harminc perc időráfordítással jóval ütősebb ajándékot dobhatsz össze barátnőnek/anyunak/nagyinak/szomszéd néninek nőnapra, kinek mi tetszik. Na meg a hatás se fog elmaradni, az fix.

Jó az, ha áttérünk a kevésbé kommersz és közhelyes dolgokra nőnap tájékán. Tehát nyugodtan vegyünk erőt magunkon, s gyártsunk édességet otthon, rózsa helyett meg hűtsünk be egy palack rozét.

Trüffel (szesszel)

Az imádott trüffelről még lesz szó a későbbiekben, most itt egy gyors recept előzetesnek. Amennyire jó és drága, legalább annyira egyszerű elkészíteni, egy titok van, az alapanyagokon ne spóroljunk. Tehát készítsünk elő:

  • 15 dkg minél magasabb (legalább 60 százalékos) kakaótartalommal rendelkező étcsokoládét (a Tibi is csinál)
  • 5 dkg vajat
  • 1 dl tejszínt
  • Némi mézet
  • Konyakot/tojáslikőrt/krémlikőrt/Bailey’s-t
  • Kakaóport (nem a nyulasat, a keserűt)

Így készítjük

  • Tördeljük össze a csokit, kerítsünk egy kis fémtálat, tegyük forrásban lévő lábos vízre, olvasszuk fel a gőz felett, kavargassuk. (Nem támogatjuk az ilyen hozzáállást, de a sietősek dobják be a mikróba. Persze ne a fémtálban.)
  • Ha felolvadt, keverjük hozzá a vajat, a tejszínt, egy evőkanál mézet, és négy centet valamelyik szeszből ízlés szerint. (Konyakból csak ha jó van otthon.)
  • Ha jól elkevertük, pakoljuk át egy tálba, mehet a hűtőbe, hagyjunk neki egy órát.
  • Vegyük ki, és formázzunk gömbre emlékeztető testeket belőle, nem nagyokat azért. Ha nagy olvadást tapasztalunk, tegyük vissza a hűtőbe.
  • Egy tányérba szórjuk ki a kakaóport, hempergessük meg benne a golyóinkat a trüffeleket, majd helyezzük őket díszpapírra, vagy csak úgy szépen a tányérra, és mehet a hűtőbe fogyasztásig.
  • (Ha ráérünk, a kakaópor után darált mandulába, kókuszreszelékbe is pörgethetjük.)

(ez tényleg csak kettesben mennyiség, ha akarunk másnapra is, duplázzunk)

Na, még maradt annyi idő, hogy lerohanjunk a legközelebbi szupermarketbe borért. Mivel a trüffel jó eséllyel édes lesz, hagyjuk a mustsűrítménnyel felhúzott műtételeket, keressük ki a Bock Rosé 2010-et. Nyeljünk egy nagyot, hogy csaknem kétezer forint, és próbáljunk rá.

Korábbi években azért volt néhány félresikerült villányi rozé a nagyoktól (is), ami csak azért fájóbb a kelleténél, mert a földrajzi jelölés sokszor egy ezressel is megemeli a rozébor árát. Kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és portugieser házasítása az idei küvé, igazi nőnapi illatbomba, legalább a csavarzárnak örülünk, hogy végre elterjedőben van. Bontunk, hangos szisszenéssel szökik a szén-dioxid, de annyi, hogy szódát se kell hozzátenni. Illatban könnyen szerethető eper, még málna is, rá kell kóstolni, s lám, benne kellemes savak, jóleső, krémes és hosszú korty, sőt, ami a lányokat igazán bevadítja, mintha a végén valami kis maradékcukor is lenne. Palackba zárt málnás rozéfröccs. Éljenek a nők!

Két és félpalackos, alkalomra, 2000 forintért elvileg bárhol

(Az első kép innen, a második meg innen származik.)


Terjesztem Facsén
whollosi 15 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr242719639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elsők 2011.03.08. 13:38:05

Bár távolról sem vagyok a feminizmus híve, és férfitársaságban maximálisan egyetértek azzal, hogy a nők helye a főzőkanál mellett van, a női olvasók kedvéért nőnap alkalmából hadd szemezgessek olyan nők között a világtörténelemben és napjaink híressége...

Trackback: Nőnapra szeretettel 2011.03.08. 11:04:58

Egy rakás meztelen férfisztár a hölgyek örömére:  Arnold Schwarzenegger   Brad Pitt   Christian Bale   Colin Farrell   Daniel Craig   Daniel Radcliffe   Ewan McGregor   Heath Ledger   Hugh Jackman ...

Trackback: Köszöntő 2011.03.08. 10:35:22

Lányok! Asszonyok! Virágok virágai! Világok virágai! Isten éltessen benneteket, őrizze kedvességeteket, szépségetek, hogy legyen kikről álmodozni, kikért lelkesedni, lángra gyúlni! Vigyázzatok magatokra, mert drágák vagytok. Valakinek nagyon drágák va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.08. 08:59:59

A harkányi gyógyfürdő lehetett a hazai politikai élet központja, legalábbis a fürdőbe ingyen járó politikusok oldalakra rugó listája alapján. Kisebb szépséghiba, hogy Harkány többek között emiatt a csőd elkerüléséért küzd, ráadásul ezzel nincs egyedül az országban.

Vajon Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, avagy Mayer Mihály, a volt pécsi megyéspüspök vitte a gumikacsát Harkányba a közös fürdőzések alkalmával? Ki volt a püspök plusz egy fője, no meg kivel járt fürödni Wolf Gyula, a püspökség híres-hírhedt vagyonkezelője?

Akár ilyen kérdéseket is feltehetünk a harkányi gyógyfürdő terebélyes VIP listája láttán, amely alapján a baranyai kisváros fürdőjében igencsak forró beach partykat csaphattak a mindenhonnan idegyűlő fontos emberek, akik között mindenki ott volt, aki számít - leszámítva mondjuk az egy szem Gulyás Emil kivételével a baloldali politikusokat, bár ők voltaképpen már jó ideje semmit sem számítanak.

Bár olvasóink többsége valószínűleg már attól agyvérzés közeli állapotba kerül, hogy a nála lényegesen jobban megfizetett polgármesterek, országgyűlési képviselők és egyéb tótum faktumok még fürödni is ingyen járnak, a VIP listát készítő volt fideszes polgármester, Bédy István indokai voltaképpen teljesen érthetőek és elfogadhatóak.

Ahhoz, hogy településünk dolgai előremenjenek, lobbizni kell, és mi lett volna jobb erre, mint a nemzeti együttműködés jegyében fogant beach party, ahol talán csak Gulyás Emil szocialista megyei képviselő érzi magát egyedül, de szerencsére neki is van gumikacsája? Könnyen lehet, hogy mindezt Bédy István saját belső meggyőződése ellenére, végig Harkány javáért tette; ebben az esetben csak csodálni lehet a volt polgármestert tartásáért.

A gondok ott kezdődnek, hogy ezek a lobbi beach partyk nem értek valami sokat: a kisváros hitelállománya 4,7 milliárd forint, azaz jóval több mint egymilliónyi tartozás jut mindegy egyes lakóra, a 2011-es költségvetés mai napig várat magára, miután az új városvezetésnek valószínűleg fogalma sincs arról, hogy hogyan lehet egy ekkora fekáliahalomból kirángatni a települést.

Szép volt Fidesz, takarodó!

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.08. 09:06:02

@Johny the mocsok: csak második, ahogy elnézem. :D
--------------------------------

Párom tőlem egy cserép rózsát kapott. Már csak a rózsa van meg belőle, a cserepet és a virágföldet megettük. :-)
(mondjuk azt az arcot érdemes lett volna lefényképezni, amikor kivettem a hűtőből :-))) )
Ja... természetesen cukrászdából hoztam. ;-)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2011.03.08. 09:53:09

jajnemár.
mennyi szesz kell bele?

kiver a víz azoktól a receptektől, hogy csipetnyi ezt, kevés azt, megbolondítjuk egy kis amazzal, meleg sütőben készre sütjük stb.

ha egy receptet a pasik számára írsz, szóljon a pasik nyelvén. gramm, milliliter, Celsius fok, perc, és mondjuk egy valószínűség (százalékban), hogy ezeket betartva mekkora eséllyel lesz perfekt az eredmény.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2011.03.08. 09:54:26

@Orbán padlón, készülj a márc. 15-i tüntetésekre!:

én alapvetően utálom orbánt, de a spammereket még jobban utálom. csak azért, hogy téges bosszantsalak, a következő bármilyen szavazáson vagy választáson támogatni fogom.

bájgúnár 2011.03.08. 09:55:12

Már csak kényszeredett erőltetett ez a nap!Lassan kímúlik!

bájgúnár 2011.03.08. 11:08:37

@Mészáros Laci:
Az nincs.Viszont feleségem van immár 38 éve!!
És nem a nőnap tartott egybe minket.

Taxomükke (UK) 2011.03.08. 11:25:07

... esetleg ha alkohol nélkül is el tudod képzelni a nőnapot, akkor lehet például venni finom, különleges kávét vagy teát is az imádott (vagy elviselt) hölgynek...
(igen, reklám)

VLADISZLAV 2011.03.08. 12:05:07

A pacal a megfejtés gyerekek. Meg kell hívni nőnap alkalmából a hölgyecskét egy pacalpörköltre egy közeli csárdába. Azontúl hogy sok vitamin van benne, nagyon jó kalóriabomba is, megfelelő állóképességet ad. Nőnapra egy igazi adu! És nagyon egészséges!

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.03.08. 12:20:10

@VLADISZLAV: Jó, nagyon jó, és basszus, hogy nem nekünk jutott eszünkbe! Tényleg köszi, pacalra fel, trüffel törölve:)

Vkat118 2011.03.08. 12:27:24

A virág az úgy dukál ehhez a naphoz, nem kell 15 szál rózsát vagy egy kiló orchideát venni mint szülinapra stb., de egy 599Ft-os csokrot azért el lehet hozni a lidiből, szépek...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.08. 17:20:51

Hagyjuk a bort, elég lesz a csoki is. Az se zavar, ha nincs jó kézügyessége, és inkább boltban szerzett különlegességgel lep meg.
süti beállítások módosítása