Lányok a konyhában: Hagyma

Anyámtól rendszerint csak körleveleket küld nekem, így csak idő kérdése volt, hogy betalál a hagymás sztorival is. Mindegy, hogy mennyire abszurd a vírus- és baktériumgyűjtő hagyma története, a hoax úgyis mindig gyorsabb lesz, legalább valaki felveszi vele a harcot.

Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól.

Ha túltettük magunkat azon, hogy másnapra a nyers hagyma nem lesz mérgező és veszélyes, meg nem akarjuk a fejünkre kenni hajhullás ellen, azért fogyasszuk bőven mindegyik fajtáját, mert egészségesnek egészséges. Mint a cékla.

Köhögésre meg torokfájra mondjuk van egy tuti tippünk nekünk is, amikor anyám még nem küldözgetett körleveleket, annál több hagymateát főzött, ami büdös, viszont működik. Karamellizálj egy kis cukrot, rá víz, meg egy egész fej hagyma. Tényleg borzalmas.

(A képet készítette evabardaeva, a kép innen.)


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr612730606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása